Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2008

Παρουσίαση του βιβλίου


ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, στις 6:00 το απόγευμα


ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου
"ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, από το δάσος...στην κουζίνα".

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο
  • Γιώργος Κωνσταντινίδης, εκπαιδευτικός, ερευνητής και συγγραφέας (manitari.gr)

Το βιβλίο θα προλογίσουν οι
  • Δάνος Δανηιλίδης, ταξιδιωτικός συντάκτης της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
  • Χρήστος Δόκαλης, δημοσιογράφος TV100


ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ,
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


14 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Αγαπημενη Δημητρα. Ευχομαι καλη επιτυχια στη βραδυα σου και πολλαπλες εκδοσεις.
Στην Αθηνα σε ποιο βιβλιοπωλειο μπορω να το ζητησω; Πες μου σε παρακαλω. Φιλια απο την αλλη μερια του ατλαντικου!

dhmhtra είπε...

Δεσποινα μου καλημέρα.
Ευχαριστώ για τις ευχές σου.
Γράψε μου την ακριβή σου διεύθυνση και θα σου στείλω εγώ το βιβλίο.
Φιλιά

Vossinakis Andreas είπε...

Καλή επιτυχία Δήμητρα

melissoula είπε...

Καλή επιτυχία Δήμητρα!!
είδα στο προηγούμενο ποστ τις μορχελίτσες και πολύ τις λιγουρεύτηκα :)
πες μας όμως σε ποιο βιβλιοπωλείο θα το βρούμε το βιβλίο γιατί θα είμαι Αθήνα αυτό το ΣΚ, να το πάρω.
Καλημέρα και φιλιά

dhmhtra είπε...

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.
Μελισσούλα αν κατεύεις στην Αθήνα πάρε το τηλ.του γυιού μου του Γιώργου από τη Θάλεια .Αυτός έχει βιβλία, γιατί στα βιβλιοπωλία της Αθήνας δεν κυκλοφόρησε ακόμη.Να περάσεις καλά.

jimakos είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα.
καλη επιτυχια και απο μενα.οτι καλυτερο ευχομαι!!!

"ζαχαρούλα.." είπε...

αχ γλυκιά μου.. το βιβλίο είναι ένας θησαυρός γνώσεων όχι μόνο συνταγών!!!!

πολύ καλή δουλειά....

συγχαρητήρια!!!! εύχομαι πολλές πολλές ακόμα επιτυχίες!!!!!!!

σε φιλώ.....

ΥΓ: μακάρι να είμαστεν πιο κοντά, να μου το υπέγραφες κιόλας!!!

Nanashi είπε...

Kalh epituxia kyria Dimitra! H koubara eimai! Makari na mporousa na anebw panw na sas dw! Mhn anhsuxeite gia th melissoula 8a thn taktopoihsoume! Eksallou olous mas frontizei o Giorgos! Perimenw biblio me afierwsh! Filia!!

dhmhtra είπε...

manachi ...γλυκιά μου κοπέλα ευχαριστώ για τα καλά σου λογια.
Οσο για το Γιώργο εσύ τον ξέρεις καλύτερα από μένα. Στη δουλεία του βιβλίου τόσο ο Γιώργος όσο και ο Γιάννης έπαιξαν σημαντικό ρόλο.Χωρις τη βοηθεία τους δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που έκανα.
Φιλιά

Maria Tzirita είπε...

Καλή επιτυχία στην παρουσίαση, πραγματικά ένα βιβλίο αλλιώτικο από τα άλλα. Φαντάζομαι πως θα είναι ένας θησαυρός, όπως λέει η φίλη μου η Ζαχαρούλα, όπως και το μπλογκ σου άλλωστε είναι θησαυρός για μας τους λάτρεις των μανιταριών! Συγχαρητήρια και πάντα επιτυχίες!

History of Greek Food είπε...

Καλή επιτυχία!!!
Κι ευχαριστώ θερμά για το link.

δεσποιναριον είπε...

Δε θελω ματια μου να σε βαζω σε κοπο και εξοδα. Μολις κυκλοφορησει σε βιλιοπωλεια απλα πες μου και θα στειλω να μου το παρουν. Σ' ευχαριστω παντως για την καλωσυνη σου.

dhmhtra είπε...

Η αγάπη και το ενδιαφέρον σας ετοίμασε το ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ.
Το βιβλίο ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ από το δάσος...στην κουζίνα ξεκίνησε το ταξίδι του.
Ταξίδι ονειρεμένο και αισιόδοξο.
Στην ΑΘΗΝΑ:ΙΑΝΟΣ στη Σταδίου.
Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: στην Αριστοτέλους και ακόμη σε ΛΑΡΙΣΑ,ΒΕΡΟΙΑ,ΚΟΖΑΝΗκ.λ.
Με αποσκεύες τη διάθεση,το μεράκι,τη ζεστασιά και τη στήριξη ούτε δρόμοι οριοθετούνται ,ούτε ταξίδια προγραμματίζονται.
Απλά το ταξίδι συνεχίζεται...

ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ είπε...

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γάλα
500 γρ. ζαχαρη
350 γρ. κουβερτουρα λιωμενη
1 κουταλακι ποτο της αρεσκεια σας
100 γρ. βανιλια - υποβρυχιο
50 γρ. βουτηρο φρεσκο η μαργαρινη
250 γρ. μανιταρια150 γρ. φρυγανια τριμμενη
1 κιλο κουβερτουρα λιωμενη
50 γρ. σουσαμέλαιο

Εκτελεση: Ζεσταινουμε σε μια κατσαρολα το γάλα και τη ζαχαρη.
Βγαζετε την κατσαρολα απο τη φωτια , προσθετετε τα 350 γρ. κουβερτουρα τη βανιλια και το βουτηρο και ανακατευετε .
Προσθετετε τα μανιταράκια μοντροκομμένα , τη φρυγανια, το ποτο και ανακατευετε.Αφηνετε να κρυωσει και οταν σταθεροποιηθει το πλαθετε σε ρολο, το βαζετε σε λαδοκολλα και το αφηνετε στο ψυγειο για 2 ωρες .Το κοβετε σε λεπτες ποδελες και το τοποθετειτε ξανα στο ψυγειο.
Λιωνετε τα 3/4 της κουβερτουρας σε μπεν μαρι μαζι με το λαδι και ανακατευετε. Στη συνεχεια , προσθετετε το υπολοιπο 1/4 της σοκολατας ψιλοκομμενο και ανακατευετε .
Τελος βουτατε μια μια τις ροδελες στην κουβερτουρα και τις ακουμπατε σε λαδοκολ-
λα μεχρι να στεγνωσουν και να σταθεροποιηθουν τελειως.
Είναι σούπερ γλυκάκι, και η συνταγή από τη Βιέννη. Καλη επιτυχια!!!!!!!!!!!!