Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Μόλις κυκλοφόρησε...

Μόλις κυκλοφόρησε!!!

Δήμητρα-Βέργου Ευαγγελοπούλου,
Μανιτάρια: από το δάσος...στην κουζίνα
(216 έγχρωμες σελίδες, 320 φωτογραφίες)

ISBN:978-960-6682-66-7


70 αυθεντικές συνταγές,
παρασκευασμένες και φωτογραφημένες από τη συγγραφέα
!
μανιταρογνωσία - συλλογή - επεξεργασία - μαγειρική - σερβίρισμα

"Κυκλοφορεί, διανέμεται και διαδίδεται
από στόμα σε στόμα, κι από χέρι σε χέρι!"

Αντίτυπα θα βρείτε στα Γρεβενά, την "Πόλη του Μανιταριού" (σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα μανιταροπροϊόντων, εστιατόρια και ξενοδοχεία) αλλά και στην 6η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού. Για πληροφορίες, παραγγελίες και αποστολές με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα επικοινωνήστε μαζί μας στο tamanitaria@gmail.com.

Τιμή 20 € (+5€ έξοδα αποστολής).


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Το μανιτάρι είναι δώρο της φύσης, ξεχωριστό, νόστιμο και υγιεινό. Η μαγειρική, ένα μεράκι που ομορφαίνει την καθημερινότητά μας.

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας επιχειρεί μια διαφορετική προσέγγιση μαγειρικής για ένα άγνωστο σχετικά διατροφικό προϊόν, το φαγώσιμο άγριο μανιτάρι. Ξεκινάει με πληροφορίες για την ωφελιμότητα, την εδωδιμότητα και την καρποφορία. Προχωράει στη διάκριση, τη συλλογή, την επεξεργασία και τη συντήρηση. Και καταλήγει σε εβδομήντα επιλεγμένες συνταγές παρασκευασμένες, φωτογραφημένες και δοκιμασμένες από τη συγγραφέα στην κουζίνα του σπιτιού της. Συνταγές στις οποίες συνυπάρχουν αρμονικά η παραδοσιακή γεύση και η σύγχρονη τεχνική.

Διαβάστε το και βάλτε το μανιτάρι στη ζωή και στο καλάθι σας. Δοκιμάστε τις μανιταροσυνταγές στην κουζίνα σας και δώστε άρωμα, χρώμα και νοστιμιά στο τραπέζι σας. Αρχίστε με διάθεση, προσθέστε λίγη φαντασία, βάλτε μπόλικο κέφι και εντυπωσιάστε με τις δημιουργίες σας. "

6 σχόλια:

bkaounas είπε...

Αν καταφέρω και έρθω στη γιορτή, δεν θα παραλήψω. Χρειάζεται ένα τέτοιο βιβλίο στη βιβλιοθήκη μου και περισσότερο στην κουζίνα μου. Αν όχι θα βρούμε άλλο τρόπο.

aris είπε...

,,,εκτός από χέρι με χέρι πως μπορούμε να το προμηθευτούμε;

dhmhtra είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε με παραγγελία ηλεκτρονικά μέσω του tamanitaria@gmail.com και αποστολή στη διεύθυνση που επιθυμείτε.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι άλλο έψαχνα και βρέθηκα σ' αυτη εδώ τη σελίδα. Δεν σας κρύβω πως μου φάνηκε πολυ ενδιαφέρον το βιβλίο σας. Είμαι ερασιτέχνης σεφ αλλά δεν είχα ποτέ τη δυνατότητα να ασχοληθώ με συνταγές με μανιτάρια για τον απλό λόγο ότι δεν με εκφράζουν τα μανιτάρια της κονσέρβας ή του εμπορίου γενικότερα. Αυτό με τα άγρια μανιτάρια με έβαλε σε τρελή μπρίζα να το ψάξω περισσότερο. Θα με ενδιέφερε πολύ το βιβλίο σας αλλά και αν υπάρχει η δυνατότητα από κάπου να προμηθευτώ άγρια μανιτάρια από τα Γρεβενά. Και κάτι ακόμα, στην Αθήνα θα διατίθεται από κάποιο βιβλιοπωλείο το συγκεκριμένο βιβλίο ή όχι;
Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα κολλησα λεμε...τα μανιταρια είναι η μεγαλη μου αδυναμια...στην αρχη ήξερα μονο αυτα τα ασπρα του εμποριου...μετα μια φιλη απο την Κοζανη μου έφερε και δοκιμασα,αγρια του δασους,απο πιτσιρικα μαζι με τη γιαγια της εμαθε να τα μαζευει...το βιβλίο μου φαινεται εξαιρετικη κίνηση,αλλά αγρια μανιταρια πώς να βρω;

stathis είπε...

το βιβλίο καλό, ατυχώς όταν ο πατέρας μου έλεγε "έλα να πάμε για μανιτάρια" προτιμούσα να μουχλιάζω στην αυλή...τώρα, τρέχα διάβαζε για να μαθαίνεις..