Ένα παραδοσιακό γλυκό για τον καφέ και το τσάι μας ...με μπόλικο σιρόπι!
Υλικά: 4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σπορέλαιο
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
1/2 αλεύρι
1/2 κούπα ινδοκάρυδο
1 βανίλια
1 μπείκιν πάουντερ
1 γιαούρτι πρόβειο
1 μπείκιν πάουντερ
1 γιαούρτι πρόβειο
Για το σιρόπι:3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη-χυμό μισού λεμονιού
το βράζουμε 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ένα ένα και ανακατεύουμε προσοχή το μείγμα - πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς .
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αμύγδαλα φιλέ ή καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου