Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια και τρούφα.


Πριν από μέρες ένας φίλος μου έφερε μία τρούφα. Ενα μανιτάρι σπάνιο και πολύ ακριβό. Το εκτίμησα πολύ τόσο που δεν ήθελα να το μαγειρέψω

 Χρησιμοποίησα την μισή και έκανα ένα πολύ νόστιμο ριζότο και την άλλη την έβαλα στην κατάψυξη για να την χρησιμοποιήσω σε άλλη συνταγή
 Υλικά:
 300 γρ. ρύζι για πιλάφι
1 κούπα ψιλοκομμένα αποξηραμένα μανιτάρια
1 λίτρο νερό και αν χρειαστεί και λίγο παραπάνω
Μία κουταλιά βούτυρο
αλάτι , πιπέρι και λίγο λάδι
Τρούφα  αν υπάρχει.

Σοτάρουμε το ρύζι με το λάδι σε μία κατσαρόλα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το νερό ζεστό, το αλάτι και χαμηλώνουμε τη φωτιά να βράσει το φαγητό. Πριν σωθεί όλο το νερό προσθέτουμε το βούτυρο, το πιπέρι και την ψιλοκομμένη τρούφα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά . Ανακατεύουμε το φαγητό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αν υπάρχει τρούφα ψιλοκόβουμε λεπτές φέτες και στολίζουμε το πιάτο μας.

Αν δεν υπάρχει η τρούφα το φαγητό μας το μαγειρεύουμε μόνο με αποξηραμένα 'η φρέσκα μανιτάρια

3 σχόλια:

Ariadni St. είπε...

Ωραίο!

Ανώνυμος είπε...

ποιονρυζι χρησιμοποιησες καλη μου το κιτρινο για το γλασε;;

Ανώνυμος είπε...

AX KYRA DHMHTRA TI NOSTIMIES EINAI AYTES? KAI XERETA O EROTAS PERNAEI APO TO STOMAXI! EISTE POLY EROTIKI PAROYSIA!