Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κέικ με ινδοκάρυδο και σοκολάτα τρούφα ...για το fuit art cafe μας!

 Υλικά:
10 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. Αλεύρι
1 φλ. Λάδι ηλιαίλεο
1 φλ. Γάλα
400 γρ. σοκολάτα τρούφα
200 γρ. Ινδοκάρυδο
2 μπεκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
3 φλ. Νερό
2, 5 ζάχαρη.
Χυμό ενός λεμονιού
 Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.Αδιάζουμε το μείγμα  στο μεγάλο το ταψί της κουζίνας και ψύνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κέικ που θα έχει κρυώσει.
Μικρό μυστικό: Το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο –λίγο με ένα μεγάλο κουτάλι για να πάει παντού και να γίνει το κέικ μας αφράτο.

8 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Δήμητρα όλο μας δελεάζεις με τα γλυκά του καφέ σας!!
καλή επιτυχία και πάλι.

Taelia είπε...

Φαίνεται πάρα πολύ νόστιμο το γλυκό που μας προτείνεις! Δεν τα πάω και τόσο καλά με τα γλυκά του ταψιού αλλά πιστεύω αξίζει να το προσπαθήσω!!
Καλό βράδυ να έχεις!
Φιλιά!!

Marί είπε...

Πεθαίνω για τέτοια γλυκά!!!
Φιλιά.

Penelope είπε...

Στην επόμενη εξόρμησή μας προς τον Βορρά θα βάλω στόχο τα Γρεβενά μαζί με μερικά άλλα σημεία.
Να δούμε και το καφέ σας και να γευτούμε και τα γλυκά σας :-))

SPYRIDOULA είπε...

Φένεται τέλειο!!!Θα το δοκιμάσω!!!Φιλιά!!!

Eri είπε...

υπέροχο, φανταστικό!!!!

dhmhtra είπε...

Σας ευχαριστώ όλες...πολλά φιλιά!

Λίλα είπε...

Καταπληκτικό και νοστιμότατο!!!