Υλικά : 1 κιλό κρέας χοιρινό σε μικρά κομματάκια
500 γραμ. μανιτάρια ( πλευρώτους-καλογράκια.)
σκόρδο
μαϊντανό
Λάδι-αλάτι- πιπέρι
Λίγες φέτες μπέικον
Ένα ποτήρι του κρασιού ουίσκι
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το κρέας να πάρει ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια ,το μπέικον, το σκόρδο, το αλάτι ,το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μικρό ταψάκι τα υλικά και ρίχνουμε το μαϊντανό, το ουίσκι την κρέμα γάλακτος και το κεφαλοτύρι .Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινίσει και να μείνει μόνο με το λάδι.
Μικρό μυστικό:
Το Χοιρινό κρέας μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κομμάτια μοσχαρίσιου φιλέτου ή στήθους κοτόπουλου.
25 σχόλια:
Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο!!
Ότι πρέπει γι αυτές τις μέρες.
Καλή σου μέρα Δήμητρα και καλή εβδομάδα
Δήμητρα αυτό κι αν είναι, πριν λίγες μέρες η κόρη μου έλεγε να μου πετάξει κάτι μπουκάλια με ουίσκι αγνώστου χρόνου και της λέω άσε παιδάκι μου θα βρούμε κανένα φαγητό να τα βάλουμε!!και να τώρα τα μανιτάρια σου.
Φιλάκια
και μόνο με μανιτάρια αν ήταν η τηγανιά ακόμη καλύτερα, αδυναμίες είναι αυτές!!!!!!
δεν του λείπει τίποτε!!!!
gvarvakis...καλή εβδομάδα.
Πράγματι αυτές τις μέρες οι τηγανίες δίνουν και πέρνουν!
Ξανθή γειά σου.
Μπορείς να αντικαταστήσεις στις συνταγές το κρασί με ουίσκι,πέρνει το φαγητό μιά ιδιαίτερη γεύση και άρωμα διαφορετικό.
Γαστεροπλήξ η μαγειρική είναι δημιουργία και μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε και να κάνουμε θαύματα με το δικό μας μεράκι.
Εγώ με συγχωρήτε αλλά παίρνω το πυρέξ και φεύγω. Είναι τέλειο Δήμητρα, θα δοκιμαστεί και αυτό άμεσα.
Καλό βράδυ.
Βλέποντας τον τίτλο νόμιζα ότι δεν θα είχε καθόλου κρέας!
Μια συνταγή που δεν της λείπει τίποτα λοιπόν, η τσαχπινιά με το ουίσκυ πολύ μου άρεσε!!
Και τι όμορφα που έχεις στολίσει το πιάτο σου!
Καλή βδομάδα Δημητρά μου:
Και μόνο με τα μανιτάρια σούπερ θα είναι! Τέλειο και για τις γιορτινές μέρες!
Πολύ ωραία ιδέα για μια διαφορετική τηγανιά! Και το ουίσκι θα του δίνει ωραία γεύση αλλά πιστεύω τα μανιτάρια θα είναι όλη η νοστιμιά!
Λίνα ...καλημέρα.
Φαγώθηκε μόλις βγήκε από το φούρνο και έμεινε μόνο...το πυρέξ!
Φιλιά
Έλενα ξέρεις καλύτερα από μένα πως η εμφάνιση του πιάτου παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο σε ένα τραπέζι και μας προδιαθέτει για τη γεύση του φαγητού.
Λίλα αυτές τις μέρες των γιορτών πράγματι χρειάζεται να φτιάξουμε κάτι εξαιρετικό για να περιποιηθούμε τους αγαπημένους μας.
Big mama το ουίσκι πράγματι δίνει πολύ ωραία γεύση.Οσο για τα μανιτάρια το ξέρεις πως όπου να μπουν προσθέτουν στο φαγητό τη δική τους γεύση και το δικό τους άρωμα.
Δήμητρα λυπήσου με...
Τι πειρασμοί είναι αυτοί!
Είδα και το τοπίο τα κατάλευκο και κλαίω με μαύρο δάκρυ...
Φέτος θα μείνω για Αθήνα Χριστούγεννα και έχω ψιλοφρικάρει...
Σε ευχαριστώ, για τις νοστιμιές που μας προσφέρεις!
Καλημέρα!
αχ Δήμητρα, τι όμορφο φαγάκι, και με σκέτα μανιτάρια θα το τσάκιζα ευχαρίστως!
Τέλεια συνταγή,μπράβο και πάλι μπράβο!!!
Ωραία συνταγή ...
Θα τη δοκιμάσουμε !!!
Ευτυχώς εδώ στη Σάμο ακόμα ο καιρός
είναι καλός (έτσι κι αλλιώς σπάνια χιονίζει)
και τα βουνά είναι γεμάτα μανιτάρια ...
Το βιβλίο σου έγινε φύλλο - φτερό !!!
Κοντεύουμε να μαγειρέψουμε όλες τις συνταγές ...
Την καλησπέρα μου ...
Δήμητρα, λέμε τα Χριστούγεννα να πεταχτούμε Γρεβενά από Θεσσαλονίκη. Πες καμιά μανιταροταβέρνα, κοντά στην πόλη.
Καλά με τα χιόνια ξετρελάθηκα. Εμείς εδώ κάτι λίγα. Δεν φωτίζεται το δάσος απο το χιόνι; Ουράνια αίσθηση.
Καλές γιορτές.
Άψογο!
50Fm καλημέρα και καλές γιορτές.
Δεν πειράζει που θα μείνεις στην Αθήνα ...είναι παντού όμορφα αν είναι κανείς γερός και χαρούμενος.
Και τα παιδιά μου στην Αθήνα μένουν,αλλά θα έρθουν για λίγες μέρες κοντά μας.
Φιλιά
Betty τις πιό θερμές μου ευχές για:
Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
pandora σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Σου εύχομαι να περάσεις όμορφα αυτές τις άγιες μέρες.
side21 καλημέρα και χρόνια πολλά!
Δεν ήρθα ποτέ στη Σάμο ...θα το προγραμματίσω για το καλοκαίρι.
Προσοχή στα άγρια μανιτάρια που μαζεύουμε από το δάσος.Οσο νόστιμα είναι τόσο και επικίνδυνα είναι. Δεν πέρνουμε από το δάσος κανένα που δεν το ξέρουμε καλά.
Μαρίζα καλημέρα.
Η Θεσσαλονίκη είναι η αγαπημένη μου πόλη.Τώρα με την Εγνατία είναι τόσο κοντά και ερχόμαστε πολύ τακτικά.
Αν έρθετε στα Γρεβενά θα πάτε στην μανιταροταβέρνα ... Αυλές. Θα τηλεφωνίσεις από την προηγούμενη μέρα να κλείσεις τραπέζι και θα ρωτήσεις τη Δώρα ...την ιδιοκτήτρια για μένα ...μπορεί να είμα κάπου εκεί.
Η Δώρα είναι ανεψιά μου.
Τηλέφωνο της ταβέρνας 24620-25402.
Θα χαρώ να σας δώ στα Γρεβενά
Δημοσίευση σχολίου