Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Μηλόπιτα ...με ξινά μήλα.


Υλικά
2/3 του πακέτου βιταμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα καρύδια
4-5 μήλα κατά προτίμηση ξινά
κανέλα.

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 και 1/2 κούπες αλεύρι
½ μπέικεν πάουντερ
4 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση
Στο ταψάκι που θα κάνουμε τη μηλόπιτα λειώνουμε το βιτάμ και ρίχνουμε πάνω 1 κούπα ζάχαρη. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια το καθένα. Στρώνουμε πάνω από τη ζάχαρη τα μήλα έτσι ώστε να καλύψουμε όλο το ταψί. Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα τα χονδροκομμένα καρύδια και πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα. Έχουμε βάλει στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να χτυπηθούν καλά και αφού κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε λίγο- λίγο το αλεύρι και το μπέιν πάουντερ και ανακατεύουμε προσεκτικά. Τέλος προσθέτουμε το κονιάκ και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις βγάλουμε την μηλόπιτα από το φούρνο βάζουμε πάνω από το ταψί μία πιατέλα και αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα ώστε να έρθουν τα μήλα από πάνω.

Μικρό μυστικό
Αν κάποια κομμάτια μήλου μείνουν στο ταψί τα παίρνουμε με το μαχαίρι και τα τοποθετούμε στη θέση από όπου λείπουν.

5 σχόλια:

Peter M είπε...

Yum, fainetai poli nostimo kai eukolo!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Η all time classic αγαπημένη αναποδογυριστή μηλόπιτα.
Συνήθως την κάνω σε φόρμα με έλασμα, για να την αναποδογυρίζω πιο εύκολα. Και πριν στρώσω τα μήλα ,τρίβω και ένα μήλο στην βάση.
Νομίζω ότι η αναποδογυριστή μηλόπιτα είναι η πιο νόστιμη απ' όλες!!

kiki είπε...

Σχεδόν έτσι την κάνω κι εγώ. Πολύ νόστιμη δείχνει!

cook είπε...

μμμ...τελεια!...εγω της βαζω μαρμελαδα βερικοκο αραιωμενη με καλβαντος απο πανω...

Unknown είπε...

Την έφτιαξα κ βγήκε τέλεια!!!