Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009

Μανιτάρια γιαχνί


Μανιτάρια γιαχνί...για τις μέρες της Σαρακοστής!

Υλικά
1 κιλό μανιτάρια, άγρια ή και καλλιέργιας
(Βωλίτες, Κανθαρίσκοι, Πρόβεια, Πλευρωτοί)
1 κιλό κρεμμύδια ξερά
2 ντομάτες φρέσκες, μία κουταλιά πάστα ντομάτα
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη
δυόσμο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε με το λάδι σε χαμηλή φωτιά.
2.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, την πάστα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το δυόσμο και 2 ή και παραπάνω (αν χρειαστεί) ποτήρια νερό.
3.
Τα αφήνουμε να βράζουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι.

Μικρό μυστικό
Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο φαγητό μας και λίγα τρυφερά κολοκυθάκια.

3 σχόλια:

lila είπε...

Γιαχνί τα μανιτάρια δεν τα έχω φάει ποτέ,το ομολογώ και στη φωτογραφία φαίνονται δελεαστικά.
Και για την νηστεία είναι ότι πρέπει η συνταγή.
Να είστε καλά

dhmhtra είπε...

Γειά σου lila...

kiki είπε...

Τα πορτοκαλί είναι τα νερατζάκια (ή κάπως έτσι;). Πολύ ωραία!