Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μανιταρόπιτα με φρέσκα ζαρκαδίσια μανιτάρια.


       Υλικά:
Για το φύλλο έχω βάλει και σε άλλη ανάρτηση, στις πίτες.
Για τη γέμιση:
4 μανιτάρια
4 βρασμένες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
Αλάτι- πιπέρι- λάδι
Σουσάμι

Εκτέλεση:
Θέλουμε δύο φύλλα ζύμης ή το ανοίγουμε εμείς ή χρησιμοποιούμε ζύμη έτοιμη σφολιάτα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί  και κρατάμε το άλλο για να σκεπάσουμε την πίτα.


Γέμιση: Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια , τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο, το γάλα , τα αυγά, το αλάτι , το πιπέρι, τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια (τα ζεματίζουμε ελαφρώς) και ανακατεύουμε πολύ καλά



Αδειάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο της ζύμης και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια όλη με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στους 180 βαθμούς ψήνουμε την πίτα περίπου 45 λεπτά να ροδοκοκκινίσει καλά.




Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.




9 σχόλια:

  1. Λαχταριστή η πίτα σου!..μακάρι να είχα ένα κοματάκι....
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να μην γίνω γραφική λέγοντας ξανά πόσο ζηλεύω αυτές τις συγκομιδές σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμητρα υπέροχη η πίτα σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα, ντιλίβερι κάνετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλεια η πίτα δημητρα και υπέροχα αυτα τα μανιτάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία πίτα Δήμητρα.
    Με φρέσκα μανιτάρια έχει άλλη νοστιμιά.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξαιρετικά όμορφα και με φωτογένεια είναι τούτα τα μανιτάρια Δημήτρα.
    Όσο για την πιτούλα η γεύση κατά 99% θα είναι εξαιρετική. Αφήνω 1% ... έτσι μήπως και βρεθεί κανένας δύσπιστος :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή