Για το φύλλο έχω βάλει και σε άλλη ανάρτηση, στις πίτες.
Για τη γέμιση:
4 μανιτάρια
4 βρασμένες πατάτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
½ ματσάκι μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τυρί φέτα
Αλάτι- πιπέρι- λάδι
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Θέλουμε δύο φύλλα ζύμης ή το ανοίγουμε εμείς ή χρησιμοποιούμε ζύμη έτοιμη σφολιάτα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί και κρατάμε το άλλο για να σκεπάσουμε την πίτα.
|
Γέμιση: Βράζουμε τις πατάτες να μαλακώσουν ελαφρώς και τις πατάμε καλά με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές.Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια , τον άνηθο, τον μαϊντανό και τα προσθέτουμε στις πατάτες. Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο, το γάλα , τα αυγά, το αλάτι , το πιπέρι, τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια (τα ζεματίζουμε ελαφρώς) και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο της ζύμης και
σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, λαδώνουμε
την επιφάνεια όλη με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στους 180 βαθμούς ψήνουμε την πίτα περίπου 45 λεπτά να ροδοκοκκινίσει καλά.
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα είναι το ίδιο νόστιμη.
αυριο τηνκανουμε απο την φωτογραφια μας μυρισε
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστή η πίτα σου!..μακάρι να είχα ένα κοματάκι....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Ελπίζω να μην γίνω γραφική λέγοντας ξανά πόσο ζηλεύω αυτές τις συγκομιδές σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα υπέροχη η πίτα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Ντιλίβερι κάνετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
θα συμφωνήσω με την προλαλήσασα, ντιλίβερι κάνετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια η πίτα δημητρα και υπέροχα αυτα τα μανιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία πίτα Δήμητρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε φρέσκα μανιτάρια έχει άλλη νοστιμιά.
Φιλιά
Εξαιρετικά όμορφα και με φωτογένεια είναι τούτα τα μανιτάρια Δημήτρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για την πιτούλα η γεύση κατά 99% θα είναι εξαιρετική. Αφήνω 1% ... έτσι μήπως και βρεθεί κανένας δύσπιστος :-)