Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σουφλέ με τορτελίνια και μοσχομανίταρα!

Με τα πρώτα μοσχομανίταρα που μαζέψαμε χθες από το δάσος έφτιαξα ένα σουφλέ με τορτελίνια.

Εσεις μπορείτε να το φτιάξετε με μανιτάρια του εμπορίου, ασπρομανίταρα ή πόρτο μπέλο.



Μισό κιλό τορτελίνια
1 ποτήρι νερού γάλα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 ποτήρι ψιλοκομμένη γαλοπούλα
3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
1 ποτήρι μαλακά κίτρινα τυριά
1 ποτήρι ψιλοκομμένα μανιτάρια
2 κουταλιές μαργαρίνη-αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση: Βράζουμε τα τορτελίνια ελαφρώς. Τα σουρώνουμε και τα αδειάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Σοτάρουμε με τη μαργαρίνη τα μανιτάρια, τα αλλαντικά και τα αδειάζουμε πάνω από τα τορτελίνια . Ρίχνουμε τα τυριά , το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε προσεκτικά


. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς , προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα τορτελίνια. Πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα ή ότι άλλο τυρί έχουμε. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό μας.


Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα.

14 σχόλια:

  1. Το έφτιαξες τόσο ωραίο και το παρουσίασες τόσο όμορφα που μου έτρεξαν τα σάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα αρχίσατε τη συλλογή μανιταριών και μας κάνετε να ζηλεύουμε.Πόσο θα ήθελα να βρεθώ στην παρέα σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσες πολλές νοστιμιές μπορείς τελικά να φτιάξεις με νόστιμα μανιτάρια!
    Υπέροχο το σουφλέ Δήμητρά μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φανταστικό σουφλέ!! Οπου μπουν τα μανιτάρια γίνονται θαύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ζηλεύουμε οι άνθρωποι της τερατούπολης, αλλά το κρύβουμε επιμελώς!!!!!!!!
    σιελόρροια με έπιασε τη γαστερόπληκτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω ακούσει ότι τα μοσχομανίταρα (ποιά είναι η επιστημονική τους ονμασία αν ξέρετε;) είναι σαν ανιδιαβητικά φάρμακα - ελαττώνουν το ζαχαρο στο αίμα- έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;
    Παρόμοιες αντιδιαβατικές ιδιότητες έχουν τα άγρια μούρα από τα βάτα, ίσως και τα φύλλα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωραιοτάτου, μου τρέχουν τα σάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πεντανοστιμο φαινεται και ευκολο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πω πω τι φαγητό! Σκέτος πειρασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν λέτε βράζουμε ελαφρώς τί εννοείτε; Όταν θέλουν 8 - 10 λεπτά να βράσουν, εσείς πόσο ταα βρ'αζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή