
Μπακαλιάρος παστός με λαχανικά και μανιτάρια.Είπα και άλλη φορά αν δεν έχουμε άγρια μανιτάρια χρησιμοποιούμε καλλιέργειας που θα βρούμε στο μανάβη μας η στο σούπερ μάρκετ.

Καθαρίζουμε με βρεγμένο πανί και κόβουμε τέσσερα μανιτάρια σε μεγάλα κομμάτια.

Τέσσερις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και δύο ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Δύο ντομάτες ώριμες κομμένες στο μούλτι, ένα ματσάκι μαϊντανό,δυόσμος, αλάτι, πιπέρι
, δύο σκελίδες σκόρδο και φύλλα δάφνης.

Ξαρμυρίζουμε το μπακαλιάρο από την προηγούμενη σε κρύο νερό.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε ένα-ένα όλα τα υλικά

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ένα ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί.

Αδειάζουμε το φαγητό μας στη γάστρα και προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.

Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για μία ώρα περίπου ,μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά του φαγητού και να μείνει μόνο με το λάδι.

Σερβίρουμε το φαγητό μας με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας και με ένα ποτήρι κρασί από αυτό που βάλαμε μέσα στο φαγητό.
Aυτό πρέπει να είναι πολύ ωραίο φαγάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω παστό μπακαλιάρο, θα το δοκιμάσω
Φιλιά
Δεν εχει τύχει να δοκιμάσω ποτέ μπακαλιάρο με μανιτάρια, οπότε Δημητρούλα μου εμπιστεύομαι το γούστο σου και παίρνω μεριδούλα για δοκιμή !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολλά φιλια
Ωραίο φαγάκι έφτιαξες Δήμητρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιάβασα αρχικά το μισό τίτλο,και λέω ΔΕΝ έχει μανιτάρια??Αλλά εντάξει μετά είδα και το υπόλοιπο και ηρέμησα! Εμένα να σου πω,δεν με τρελαίνει ο μπακαλιάρος αλλά αφού έχει μανιταράκια θα πάρω μια μπουκιά!:):)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμαα!
Κορίτσια το φαγητό γίνεται πολύ νόστιμο, αξίζει να το δοκιμάσετε!
ΑπάντησηΔιαγραφήμας ξετρελάνατε πάλι κυρία μου, φιλάκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίος θα είναι Δήμητρα ο μπακαλιάρος με μανιτάρια, αλλά εγώ λισμπίστηκα εκείνα τα σουβλάκια με μανιτάρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα πολύ ωραία η ιδέα σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Αυτά τα μανιτάρια πάνε με όλα τελικά! Πολύ λαχταριστό φαίνεται το φαγάκι σου Δήμητρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή