Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Κολοκυθόπιτα γλυκιά ...με κίτρινη κολοκύθα.

 Υλικά για τη ζύμη:
Θα χρειαστούμε δύο φύλλα για το κάτω μέρος της πίτας και δύο για το επάνω.(αν ανοίξετε δικό σας φύλλο)
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  δύο φύλλα σφολιάτας. Ίνα για πάνω και ένα για κάτω

http://manitarosyntages.blogspot.gr/2014/03/blog-post_18.html
Πως θα φτιάξετε δική σας ζύμη.

Υλικά : Για τη γέμιση
1 κιλό κολοκύθα (κίτρινη ή κόκκινη)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες γάλα
4 αυγά
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι

100 γρ. Βούτυρο.


Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Την βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι να ζεματιστεί. 


Μόλις μαλακώσει την αποσείρουμε από τη φωτιά και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσει.


Στη συνέχεια με ένα πιρούνι την λιώνουμε και την αφήνουμε να στραγγίσει λίγο ακόμη. Βάζουμε την κατσαρόλα με την κολοκύθα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά να αρχίσει η γέμιση να πείζει ελαφρώς. Προσοχή να μην μας κολλήσει. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Στρώνουμε στο ταψί μας τα δύο φύλλα , αφού πρώτα το αλείψουμε καλά με βούτυρο, να εξέχουν λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού και ρίχνουμε την γέμιση .Την απλώνουμε με ένα κουτάλι να πάει παντού . Σκεπάζουμε την γέμιση με τα δύο φύλλα και κλείνουμε γύρο  την ζύμη...κλωθόγυρο!
Αλείφουμε την πίτα με λιωμένο βούτυρο και την ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Όταν ψυθεί την σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα


7 σχόλια:

  1. Δήμητρα τι ωραία!!!
    Έχω στη βεράντα μια θεόρατη κολοκύθα από το χωριό θα φτιάξω αυτή την πίτα για το bazaar!!
    Τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή κολοκυθόπιτας! Θα τη δοκιμάσω! ΧΟΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάσου τι μπορείς να κάνεις σήμερα με τις μοντέρνες κουζίνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για πολλές μερες ψάχνω μια ωραία συνταγη για μπουγάτσα με κολοκυθα και νομίζω βρήκα την καλυτερη θα τη φτιάξω σύντομα και θα επανέλθω, σας ευχαριστω πολυ δείχνει υπέροχη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη συνταγή, πολύ σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή