Για τις μέρες της νηστείας που έρχονται η συνταγή του χαλβά είναι ότι πρέπει.
Υλικά:
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιo
2 ποτήρια νισεστέ
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό και διαλύουμε το νισεστέ.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη , το λάδι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν
όλα τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε 8 κουταλιές ζάχαρη και
σε δυνατή φωτιά φτιάχνουμε μία σκούρα καραμέλα. Προσθέτουμε τα διαλυμένα υλικά
και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι και με την κουτάλα πιέζουμε το χαλβά να πιάσει όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε το ταψί στο φούρνο , στο γκριλ μέχρι να πιάσει ο χαλβάς κρούστα.
Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα μέσα στον χαλβά
πριν τον αδιάσουμε στο ταψί.
Ωωωωω τελειο!Δεν εχω κανει ποτέ....το κρατώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε κι εγώ έχω κάνει... καταγράφεται, ευχαριστούμε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚορίτσια γεια σας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι γω πρώτη φορά το έκανα και έγινε πολύ ωραίο!
Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα υλοποιηθεί σύντομα...
Τον προτιμώ με βούτυρο βέβαια...
Καταπληκτικός Δήμητρα!Εμείς εδώ στη Λάρισα τον αγαπάμε πολύ το συγκεκριμένο χαλβά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
O άντρας μου τον τρώει φανατικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να μελετήσω καλά την συνταγή σου Δήμητρα, για να κάνω ενδεχομένως την πρώτη μου προσπάθεια.
Καλό βράδυ εύχομαι.
Μακράν το πιο αγαπημένο γλύκισμα του Γιάννη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(Χμμμμ... Καιρό έχω να του φτιάξω!!!)
Φιλάκια πολλά-πολλά!!!
Αααααα, τι βλέπουν τα ματάκια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ λατρεμένος μου χαλβάς!
Τον σημειώνω!!!
Φιλιά!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ ,τον έχεις κανει όμως τελειο,φαίνεται ,μπράβο καλό βραδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται εύκολη συνταγή! Ό,τι πρέπει και για αυτούς που νηστεύουν! Πολύ ωραία ιδέα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια έχω να τον φτιάξω, είναι πολύ νόστιμος. Καλοφάγωτος!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή, φιλιά!
μπήκε στα αγαπημένα,θα τον φτιάξω
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά Δήμητρα
Σκεφτόμαστε εδώ και καιρό να φτιάξουμε αλλά δεν το αποφασίζαμε! Ελπίζω με τη συνταγή σου να αξιωθούμε επιτέλους!! χιχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περιέλαβα στην Βόλτα στη Γειτονιά #26 :)
Καλή εβδομάδα!!!
Φιλιά!
Αααααααααααααααααα ο σαπουνέ που λέμε. Τέλεια, ευχαριστώωωωωωωωωω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα σημερα,ακομα ψηνεται..Ελπιζω να βγει καλο
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο εφτιαξα σημερα,ακομα ψηνεται..Ελπιζω να βγει καλο
ΑπάντησηΔιαγραφή