Αυτές
τις μέρεςπολλές βροχές τα καλάθια μας γέμισαν άγρια μανιτάρια
Α
Μαζέψαμε
βωλίτες (καλογράκια, βασιλικά )και πολλούς κανθαρίσκους
( νεραντζάκια).
Έφτιαξα
έναν ωραίο μεζέ για το τσίπουρο ή το ουζάκι μας.
Υλικά:
Μανιτάρια
:1κιλό βωλίτες μικρούς και σκληρούς και 1
κιλό μικρούς ή κανθαρίσκους
1
κουταλιά της σούπας χονδρό αλάτι
½
κουταλιά ζάχαρη
½
λίτρου ξύδι λευκό
½
λίτρου νερό
1
καρότο ψιλοκομμένο
1
ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
5
σκελίδες σκόρδο κομμένο φετούλες
1
πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
Πιπέρι
σε σπόρους
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα (με ένα βρεγμένο πανί) και κόβουμε τα
μεγάλα σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα μανιτάρια , την πιπεριά, το καρότο και το σέλινο. Τα αφήνουμε να βράσουν 3- 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά. Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε το σκόρδο και το πιπέρι , ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας.
Ρίχνουμε
στη συνέχεια λάδι και γεμίζουμε τα βάζα μας καλά. Κλείνουμε με καινούριο καπάκι
και αφήνουμε τα βάζα μας στο ψυγείο. Σε δύο μέρες μπορούμε να δοκιμάσουμε το
τουρσί μας. Φυσικά όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο νόστιμο.
Μικρό
μυστικό: Επειδή στο ψυγείο το λάδι παγώνει όταν θέλουμε να σερβίρουμε το
βγάζουμε λίγο νωρίτερα για να λιώσει το λάδι. Αν πάλι θέλουμε γεμίζουμε τα βάζα
με ηλιέλαιο.
Τι τυχερή που είσαι!!!! Σε ζηλεύω!!(με την καλή έννοια..) Τάχεις στον τόπο σου.....τα γνωρίζεις... τα μαζεύεις....τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!
Καλημέρα Χρυσούλα...πράγματι είμαι πολύ τυχερή που ζω σε μια μικρή πόλη κοντά στη φύση.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πω πω τι ομορφιές που μαζεψες !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
Καλό μήνα Δήμητρα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό καλοκαίρι!!
Τα τουρσάκια ότι πρέπει τώρα το καλοκαίρι με το ουζάκι μας!
Φιλιά!
άντε να δούμε πότε θα δοκιμάσω τις νοστιμιές σου και γενικότερα τις νοστιμιές των γρεβενών.....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!
Συμφωνώ με τη Χρυσούλα. Είσαι τυχερή που ζεις σε τόσο όμορφη περιοχή και έχεις πρόσβαση σε τόσο αξιόλογη διατροφική πρώτη ύλη. Η ιδέα σου για το μεζεδάκι τουρσί, πολύ καλή. Είμαστε και εμείς του μεζέ και μου αρέσει να έχω στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μου, έτοιμες τέτοιου είδους λιχουδιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα.
Καλησπέρα και καλό μήνα!!!Τέλεια τα μανιταράκια που μάζεψες και όσο για τη συνταγή για το τουρσί πρέπει να είναι υπέροχη!Την κρατώ και όταν μου δωθεί η ευκαιρία να βρώ μανιτάρια θα τη δοκιμάσω!Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμορφη η συνταγή που μας δίνεις για τα μανιτάρια τουρσί.Μόνο που τα δικά σου, σίγουρα θα έχουν άλλη νοστιμιά.Καλό μήνα να έχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα Δήμητρα!Πολύ ωραία συνταγή, αλλά και τα μανιταράκια που μάζεψες υπέροχα!Τυχερή που είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Να ένας υπέροχος τρόπος να τα έχουμε όποτε τα θέλουμε στο πιάτο μας! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαιρό είχα να περάσω και επανορθώνω σήμερα αφήνοντας πολλες ευχές για εναν καλό μηνα με τα λιγότερα προβλήματα!!!Να εισαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο 'εχω ξαναπεί πως θεωρώ μεγάλη έλλειψη να μην ξέρω τίποτα για τη συλλογή και μαγειρική των μανιταριών...Μακαρι να είμασταν πιο κοντα να με μάθαινες...Πολλά φιλιά...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όμορφο να γνωρίζεις τα μανιτάρια, να τα μαζεύεις και να τα τρως!! Εγώ, αν και σε χωριό, τα μόνα μανιτάρια που βλέπω, είναι κάτι μικρά ασπρούλια που βγαίνουν στις ρίζες των δέντρων! Αλλά δεν γνωρίζω αν τρώγονται ή όχι οπότε τα αφήνω στην ησυχία τους!! χαχα! Καλό βράδυ! φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο! Ξαναζηλεύω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν λίγες μέρες βρήκα στον κήπο μας μανιτάρια και σε σκέφτηκα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο μεζεδάκι
μάζεψα ένα μεγάλο κοτόπουλο του δάσους και αναρωτιόμουνα για κάποιον τρόπο να το συντηρήσω αφού ήδη το 'χω φάει σνίτσελ. Αυτή η συνταγή τουρσί μου φένεται πολύ καλή ιδέα. θα είναι αρκετό το βράσιμο των 4 λεπτών; Μιας και είναι ένα μανιτάρι που πρέπει να μαγειρευτεί για να φαγωθεί..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήκα-τα-πλη-κτι-κα! τα αφησα 10 μερες στο βαζο πριν τα δοκιμασουμε! δεν περιμεναμε οτι θα ηταν τοσο νοστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σας,θέλω λίγη βοήθεια,η συνταγή γίνεται και με σκέτες κανθαρέλες ,σας ευχαριστώ .
ΑπάντησηΔιαγραφήRead More Here p7w12t9z25 Ysl replica bags replica bags online shopping replica bags cheap replica gucci bag p8a83i6q14 replica bags cheap replica chanel bags ebay you could look here h3z84u9g94 replica bags delhi
ΑπάντησηΔιαγραφή