Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Ένα φαγητό για τις μέρες της νηστείας...πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο.


Υλικά:
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες

½ κιλό μανιτάρια βολίτες
(καλογρακια-αγαρικά)
½ κιλό φακές
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
3 φύλα δάφνης
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι, λάδι.


Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε
τα κρεμμύδια ,το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
προσέχοντας πάντα να μην τα κάψουμε.
2. Ρίχνουμε
τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
3. Προσθέτουμε
τις φακές ,τις ντομάτες ,το φύλο της δάφνης
και 2 ποτήρια νερό.
4. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά ώσπου να
μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού
5. Κατεβάζουμε
την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το φαγητό μας ρίχνουμε τον
ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε το
φαγητό μας .



Μικρό μυστικό:
Τις φακές τις έχουμε βάλει σε ζεστό νερό να μαλακώσουν για
μία περίπου ώρα και να βράσουν για 15
λεπτά πριν τις προσθεσουμε στο φαγητό.




6 σχόλια:

  1. Αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ, μπορώ όμως να το γευτώ!!! Υπέροχο πάντρεμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμητρα τι υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις με τα μανιτάρια σας!!
    Καλό Πάσχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δήμητρα μπράβο σου ποτέ δε σκέφτηκα αυτό το συνδυασμό, πρέπει να είναι υπέροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φακές έχω φάει σε πολλές παραλλαγές αλλά ποτέ με μανιτάρια! Πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός, αξίζει να δοκιμαστεί! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερός συνδυασμός Δήμητρα, ούτε που μπορούσα να τον σκεφτώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή