Υλικά:
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
½ κιλό μανιτάρια βολίτες
(καλογρακια-αγαρικά)
½ κιλό φακές
3 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο
3 φύλα δάφνης
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Εκτέλεση:
1. Σοτάρουμε
τα κρεμμύδια ,το σκόρδο με το λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
προσέχοντας πάντα να μην τα κάψουμε.
2. Ρίχνουμε
τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
3. Προσθέτουμε
τις φακές ,τις ντομάτες ,το φύλο της δάφνης
και 2 ποτήρια νερό.
4. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά ώσπου να
μαλακώσουν οι φακές και να εξατμιστούν τα υγρά του φαγητού
5. Κατεβάζουμε
την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο το φαγητό μας ρίχνουμε τον
ψιλοκομμένο άνηθο και τον μαϊντανό ανακατεύουμε προσεκτικά και σερβίρουμε το
φαγητό μας .
Αυτό δεν μπορούσα να το φανταστώ, μπορώ όμως να το γευτώ!!! Υπέροχο πάντρεμα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρα τι υπέροχα πράγματα που φτιάχνεις με τα μανιτάρια σας!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Πάσχα!!!
Δήμητρα μπράβο σου ποτέ δε σκέφτηκα αυτό το συνδυασμό, πρέπει να είναι υπέροχο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήTha to dokimaso sigoura!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦακές έχω φάει σε πολλές παραλλαγές αλλά ποτέ με μανιτάρια! Πολύ ενδιαφέρον συνδυασμός, αξίζει να δοκιμαστεί! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερός συνδυασμός Δήμητρα, ούτε που μπορούσα να τον σκεφτώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!