Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κρέμα πορτοκαλιού.

Δροσερή κρέμα με χυμό …πορτοκαλιού και μανταρινιού!


Υλικά:
1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού και μανταρινιού
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κορν φλάουρ
1 μήλο γλυκόξινο καθαρισμένο και τριμμένο στον τρίφτη.



Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το χυμό να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Έχουμε κρατήσει σε ένα ποτήρι λίγο χυμό, διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στο χλιαρό χυμό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το μήλο τριμμένο στον τρίφτη. Βράζουμε τη κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει καλά προσέχοντας να μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.




Σερβίρουμε την κρέμα σε μπολ, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.




Αν δεν θέλουμε την κρέμα πολύ γλυκιά αφαιρούμε λίγη από τη ζάχαρη.








10 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!Μου αρέσει πολύ η ιδέα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ελένη...για τις μέρες της Σαρακοστής η κρέμα με τα φρούτα είναι πολύ καλή ιδέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ μυρωδάτη κρέμα, θέλω πολύ καιρό να την φτιάξω αλλά όλο το αναβάλλω.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία κρέμα...Μπορώ να τη βάλω και σε νηστίσιμη τούρτα;(Έχει γενέθλια η κόρη μου).Είναι αρκετά πηχτή ώστε να σταθεί σε παντεσπάνι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πορτοκαλάκι αγαπημένο!! Καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και δροσερή και νηστίσιμη και απολαυστική!
    Κάνω μια παρόμοια κρέμα μήλου, με χυμό μήλου, η δικιά σου είναι πιο πλούσια και με περισσότερες βιταμίνες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ πρωτότυπη!!
    Καλό μήνα Δήμητρα!! Πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχη ιδέα!!! Μπράβο!!! Σίγουρα θα το δοκιμάσουμε!!! Καλό μήνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται θεσπέσια θα τη δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μυρωδάτη νηστίσιμη κρέμα. Ωραία ιδέα Δήμητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή