4 κούπες λάδι αραβοσιτέλαιο
2 κούπες χυμό πορτοκαλιού
2 κιλά αλεύρι
2 μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
4 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κούπα μέλι
Για το πασπάλισμα:
Χοντροκομμένα καρύδια
Κανέλα –γαρίφαλο
Βάζουμε το λάδι και το χυμό σε μία λεκάνη , προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, το ξύσμα το μπέικιν και ζυμώνουμε πολύ ελαφρά , να γίνει η ζύμη μαλακιά , να ξεκολλάει από τα χέρια μας και από τη λεκάνη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα σε οβάλ σχήμα , τα τοποθετούμε στο ταψί μας και με δύο πιρούνια σηκώνουμε τη ζύμη λίγο ψηλά. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, τα βράζουμε 15 λεπτά και σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα . Όπως είναι ζεστό το σιρόπι ρίχνουμε λίγα μέσα στην κατσαρόλα τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και τα βγάζουμε στο ταψί μας.
Και του χρόνου!!!κι εμείς φτιάξαμε σήμερα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι όμορφα που σου έγιναν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου Δήμητρά μου, καλές γιορτές!
Και του χρόνου Δήμητρα να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία έγιναν. Τρώγονται και εύκολα :)
Φιλιά
Και του χρόνου Δημητρα να είσαι καλά! Πολύ όμορφα σου έγιναν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω για μελομακάρονα...όχι τόσο να τα τρώω...όσο να μοσχοβολάει το σπίτι ...καλησπέρα Δήμητρα και του χρόνου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία, έφτιαξα κι εγώ σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου, καλές γιορτές.
Πολυ ομορφα φαινονται! Και του χρονου!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι του χρόνου! αγαπημένη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι του χρόνου. Πάντα τέτοια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ. Γιατί τρώμε μελομακάρονα μόνο τα Χριστούγεννα;
χρόνια πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή