Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ομελέτα ...στο φούρνο!

Δύο πατάτες μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες. Δύο ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Μία κόκκινη πιπεριά και μία πράσινη πιπεριά κομμένες σε ροδέλες. Μία κούπα τριμμένα τυριά (ότι θέλουμε ή ότι έχουμε στο σπίτι). Δύο χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Δύο μανιτάρια κομμένα μέτρια. Έξι φρέσκα αυγά. Αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , τηγανίζουμε τις πατάτες και τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή ένα πυρέξ.
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε πάνω από τις τηγανισμένες πατάτες
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί
Έχουμε σοτάρει πολύ λίγο και τα λουκάνικα μας και τα τοποθετούμε πάνω από τα χτυπημένα αυγά.

Τέλος ρίχνουμε τις πιπεριές και βάζουμε το ταψάκι στο ζεστό φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.
Μικρό μυστικό: Αν δεν θέλουμε να σοτάρουμε τα υλικά μας τα βάζουμε πρώτα στο φούρνο να ψηθούν λίγο και μετά ρίχνουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

13 σχόλια:

  1. Πσσσσσσσσσσςςςςςςςςς

    ομελέτα-υπερπαραγωγή !!!!!!!!!

    σχεδόν μουσακά έφτιαξες..

    καλοφάγωτη.. πολύ καλή είναι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Δήμητρα!!
    Ωραία η ομελέτα θα την προτιμήσω με ψητά λαχανικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχ!!!
    delivery στην αθήνα κάνεις???
    ...σχόλιο από τον αυγουστίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχω κάνει και εγώ και είναι φανταστική και χορταστική!!! Και ξεκούραστο σαν φαγητό: κάνεις ένα πυρέξ και τρώνε όλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ!!
    ΤΙ ΤΕΛΕΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!!!
    ΜΙΑΜ ΜΙΑΜ....!!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο φαγητό, από τα καλύτερα και μακράν λαχταριστό για μένα. Αποτελεί εξάλλου ένα πλήρες γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πλούσια τα ελέη, τι παθαίνω μέσα στα άγρια ξημερώματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται σαν πίτσα. Νοστιμότατη πρέπει να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημητρούλα, μάντεψε τι έφαγα χθες βράδυ...!!! Την εξαίσια ομελέτα σου με τις εξής παραλλαγές: πατατούλες βραστές κι όχι τηγανιτές, ζαμπόν γαλοπούλα κι όχι λουκάνικο, ελάχιστο σπορέλαιο στο ταψάκι. Το αποτέλεσμα μούρλια! Η πιπεριά έκανε όλη τη διαφορά. Να μου είσαι καλά, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πλούσια, νόστιμη και χορταστική η ομελέτα σου, δηλαδή σκέτη υπερπαραγωγή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τα πιάτα που με έβαλαν σε πειρασμό τώρα που νηστεύω, η ομελέτα σου Δήμητρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή