2 κούπες ρεβίθια
½ κούπα ταχίνι
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
Το χυμό ενός λεμονιού –αλάτι- πιπέρι- πάπρικα
1 φρέσκο κρεμμύδι
½ νερό
Εκτέλεση:
Μουσκεύομαι τα ρεβίθια σε κρύο νερό μέσα στο οποίο έχουμε βάλει μία κουταλιά σόδα. Τα αφήνουμε όλη νύχτα. Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το ταχνίνι, το λάδι ,το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και το λεμόνι και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Σερβίρουμε τη σαλάτα μας σε ρηχό πιάτο .Προσθέτουμε από πάνω λίγο λάδι και πάπρικα Διακοσμούμε τη σαλάτα μας με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και με λίγα ολόκληρα ρεβίθια που είχαμε κρατήσει.
Μικρό μυστικό: Μπορούμε μαζί με τα ρεβίθια να βράσουμε και ένα καρότο ψιλοκομμένο και να το προσθέσουμε στη σαλάτα μας.
καλημέρα. Καλή Σαρακοστή με υγεία,
ΑπάντησηΔιαγραφήαγάπη, χαρά και νοστιμιές.
Μmmm...!! ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή Σαρακοστή, με πολλάαααααα μανιτάρια, χαχα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η σαλατούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σαρακοστή να έχουμε, με υγεία.
Καλή Σαρακοστή εύχομαι, με υγεία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλή Σαρακοστή σε όλους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Πάντα όταν μαγειρεύω ραβύθια μια χουφτίτσα γίνεται σαλάτα. Υπέροχη συνταγή Δήμητρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νόστιμη!Καλή Σαρακοστή!Φιλιά πολλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το φτιάξω!!!Κάτι σαν το αγοραστό χούμους μου φαίνεται που μου αρέσει πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφή