Υλικά:
6 μερίδες κρέας αγριογούρουνο
8 μεγάλες πατάτες
6 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 ώριμες ντομάτες- ένα φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας –μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
1 κλωνάρι σέλινο
3 φύλλα δάφνη
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγη καυτερή πιπεριά φρέσκια ή αποξηραμένη
Αλάτι- πιπέρι (μαύρο και λίγο κόκκινο)-ρίγανη
1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και ένα κόκκινο κρασί
1 κομμάτι ξύλο κανέλα.Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το κρέας με κρύο νερό και το αφήνουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει ένα ποτήρι ξίδι για μία ώρα για να φύγει το πολύ αίμα.
Ξεπλένουμε το κρέας και το σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το πολύ νερό, το σοτάρουμε στην κατσαρόλα μας με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει Προσοχή να μην μας καεί. Ρίχνουμε τα ξερά κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες και αυτές σε μεγάλα κομμάτια.
Τέλος ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά και νερό μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό μας.
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
Ααααχχχ, που να το βρω το αγριογούρουνο, που να το βρω??
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μοσχαράκι με βλέπω να το κάνω, φαίνεται σούπερ νόστιμο!
Φιλάκια!
Γιάμιιιιιιιιιιιι πολύ ωραίο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Που να βρω αγριογούρουνο η έρημη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΒουτιά στο πιάτο κάνω!
Μου κάνεις το τραπέζι;;;; Δέχομαι!!!...χα...χα....
ΑπάντησηΔιαγραφήΛουκούμι το φαγητό σου Δήμητρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμο είναι.
το κρέας του αγριογούρουνου είναι πεντανόστιμο και το έχεις μαγειρέψει τέλεια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαμμιά φορά μας στέλνουν από το χωριό του πατέρα μου αγριογούρουνο και γίνεται πεντανόστιμο. Τέλειο φαγάκι Δήμητρα, γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήπανέμορφο και διαφορετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ λαχταριστό το φαγάκι σου! Που να βρούμε εμείς αγριογούρουνο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με μοσχαράκι πιστεύω να γίνεται εξ ίσου νόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετική συνταγή Δήμητρα!!! Η πλάκα είναι ότι όσο έβλεπα από χθες τον τίτλο και διάβαζα σήμερα τη διαδικασία, αναρωτιόμουν αν θα είχε ή όχι μανιτάρια... Το μικρό μυστικό μου έλυσε την απορία :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλημέρα
Καλημέρα!!λες να βγούμε για κυνήγι;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ θα ήθελα να έχω ένα πιάτο από το φαγητό σου.
Πολλά φιλιά
Την κανέλα ας την αφήσουμε για τον μπακλαβά..!! Ωραιότατη συνταγή μας έδωσε η Ξανθη!! Όμως όπως στο μπακλαβά δε βάζουμε σκόρδο έτσι και στα φαγητά δε βάζουμε κανέλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω ακόμη λίγο στην κατάψυξη από χριστουγιεννιάτικο πεσκέσι συγγενών μακεδόνων.Ωραία η πρότασή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ να είχα λίγοοοοο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ!
ΦΙΛΙΑ!
ΑΡΓΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΣΟΥ.ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΩ ΠΩ!!!!ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.