Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μανιταροκεφτέδες ...με άσπρη σάλτσα!

Σήμερα έκανα ένα φαγητό απλό αλλά πολύ νόστιμο.
Έκανα μανιταροκεφτέδες με άσπρη σάλτσα.
Τη συνταγή για τους μανιταροκεφτέδες την έχω σε παλιά ανάρτηση οπότε θα σας γράψω μόνο τη συνταγή της σάλτσας.

Φτιάξαμε και τηγανίσαμε τους κεφτέδες.

Σήμερα χρησιμοποίησα μανιτάρια αποξηραμένα τα οποία μαλάκωσα σε χλιαρό νερό και μετά τα μαγείρεψα.
Στο τηγάνι που τηγάνισα τους κεφτέδες έριξα λίγο λάδι ακόμη και τέσσερις κουταλιές αλεύρι και το σοτάρισα για λίγα λεπτά , προσέχοντας να μην καεί. Πρόσθεσα τέσσερα ποτήρια χλιαρό νερό και ανακάτεψα καλά να δέσει η σάλτσα χωρίς να σβολιάσει. Αλάτι και δύο σκελίδες σκόρδο πρόσθεσα στο τέλος , μόλις έδεσε η σάλτσα.
Κατέβασα το φαγητό από τη φωτιά , με δύο αυγά και ένα λεμόνι έφτιαξα αβγολέμονο ,χτυπώντας πρώτα πολύ καλά τα αυγά και ύστερα πρόσθεσα το λεμόνι. Το αβγολέμονο το έριξα λίγο λίγο στη σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Τέλος έριξα μέσα στη σάλτσα τους κεφτέδες και σέρβιρα το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας το με φρέσκια σαλάτα και τυριά.
Μικρό μυστικό: Το φαγητό αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με κεφτέδες από κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι).



17 σχόλια:

  1. Καλημέρα Δημητρούλα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, θα ήθελα να το δοκιμάσω απο τα χεράκια σου γιατί εμένα δεν με βλέπω να το φτιάχνω !!

    σε φιλώ πολύ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μούρλια είναι, ως εγγονή βλάχου παππού, τη σαλτσούλα τη γνωρίζω, αλλά πόσο θα ήθελα μια μεριδούλα μανιταροφαγάκι σερβιρισμένο από τα χεράκια σου δε λέγεται!!!!!
    το καλομαγειρεμένο φαγάκι το ευχαριστιόμαστε καλύτερα αν δεν το βρούμε έτοιμο μαγειρεμένο κι αχνιστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλο πρωτοτυπίες είσαι Δήμητρα!!
    Μπράβο.
    Την καλημέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δοκιμάσει πολλών ειδών -κεφτέδες, αλλά με μανιτάρια όχι!
    Πολύ ενδιαφέρον είναι, ειδικά αν μπορούν να ψηθούν στον φούρνο!
    Άλλη νοστιμιά το αμαρτωλό τηγάνι, αλλά το αποφεύγω (όσο μπορώ).
    Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω!
    Καλό Μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mια μεριδούλα κεφτέδες και διπλή μερίδα σαλτσούλα για μένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ βρε Δήμητρα τι λιχουδιά σκάρωσες πάλι??
    Πρωτότυπο το πιάτο σου και δελεαστικότατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου τέτοιους κεφτέδες!! Μούρλια φαίνονται και η σαλτσούλα τους ξελιγωτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην αδερφή μου θα αρέσουν πάρα πολύ αφού λατρεύει τα μανιτάρια και έχειι 11 χρόνια να φάει κρέας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαρία αξίζει να το δοκιμάσεις.Μακάρι κάποια φορά να βρεθείς στα μέρη μου και να δοκιμάσεις τους μανιταρομεζέδες μου.

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πράγματι και γω ότι φαγητό θα βρω έτοιμο το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο απ'αυτό που θα φτιάξω μόνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξανθή καλησπέρα.
    Δοκιμάζουμε , αυτοσχεδιάζουμε και πολλές φορές πετυχαίνουμε κάτι καλό.


    ΔΥΣΠΙΣΤΕ πράγματι είναι αμαρτωλό το τηγάνι.Μπορείς τους κεφτέδες να τους ψήσεις στο φούρνο ,όπως ψήνουμε τα μπιφτέκια , μόνο που θα τους αλείψεις με λάδι και θα προσέξεις να μην σου στεγνώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίλα να σου στείλω οχι μια μερίδα ...αλλά όλη την κατσαρόλα!


    KANTHAROS στην άσπρη σάλτσα μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένη ντομάτα και να γίνει το φαγητό πιό πικάντικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εφη είναι πολύ αρωματικοί και πολύ θρεπτικοί οι μανιταροκεφτέδες μου.
    Δοκίμασε!


    Manousina για τους χορτοφάγους οι συνταγές με τα μανιτάρια είναι ότι πρέπει.Σε όλες τις συνταγές που μαγειρεύονται με κρέας μπορεί κανείς να το αντικαταστήσει με μανιτάρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. στην τελευταία σειρά του σχολίου το (δεν) περισσεύει, ήθελα να πω ακριβώς το αντίθετο
    το καλομαγειρεμένο φαγάκι το ευχαριστιόμαστε καλύτερα αν το βρούμε έτοιμο μαγειρεμένο κι αχνιστό!!!
    o δαίμων της βιασύνης έκανε και πάλι το θαύμα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα μας τρελάνεις Δημητρούλα με τις νοστιμιές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δημητρα μου θυμιζει το κουρκουτι που φτιαχνει η μανα μου με κρεμμυδοκεφτεδες την Ανοιξη που εχει φρεσκα κρεμμυδια την καλησπερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή