Έκανα μανιταροκεφτέδες με άσπρη σάλτσα.
Τη συνταγή για τους μανιταροκεφτέδες την έχω σε παλιά ανάρτηση οπότε θα σας γράψω μόνο τη συνταγή της σάλτσας.
Κατέβασα το φαγητό από τη φωτιά , με δύο αυγά και ένα λεμόνι έφτιαξα αβγολέμονο ,χτυπώντας πρώτα πολύ καλά τα αυγά και ύστερα πρόσθεσα το λεμόνι. Το αβγολέμονο το έριξα λίγο λίγο στη σάλτσα ανακατεύοντας πολύ καλά.
Τέλος έριξα μέσα στη σάλτσα τους κεφτέδες και σέρβιρα το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας το με φρέσκια σαλάτα και τυριά.
Μικρό μυστικό: Το φαγητό αυτό μπορούμε να το κάνουμε και με κεφτέδες από κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχάρι).
Καλημέρα Δημητρούλα, δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι παρόμοιο και μου κέντρισε το ενδιαφέρον, θα ήθελα να το δοκιμάσω απο τα χεράκια σου γιατί εμένα δεν με βλέπω να το φτιάχνω !!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ πολύ πολύ
μούρλια είναι, ως εγγονή βλάχου παππού, τη σαλτσούλα τη γνωρίζω, αλλά πόσο θα ήθελα μια μεριδούλα μανιταροφαγάκι σερβιρισμένο από τα χεράκια σου δε λέγεται!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο καλομαγειρεμένο φαγάκι το ευχαριστιόμαστε καλύτερα αν δεν το βρούμε έτοιμο μαγειρεμένο κι αχνιστό
Όλο πρωτοτυπίες είσαι Δήμητρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο.
Την καλημέρα μου!!!
Έχω δοκιμάσει πολλών ειδών -κεφτέδες, αλλά με μανιτάρια όχι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον είναι, ειδικά αν μπορούν να ψηθούν στον φούρνο!
Άλλη νοστιμιά το αμαρτωλό τηγάνι, αλλά το αποφεύγω (όσο μπορώ).
Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω!
Καλό Μεσημέρι!
Mια μεριδούλα κεφτέδες και διπλή μερίδα σαλτσούλα για μένα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι σάλτσα θες βάλε. Εγώ τα τρώω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Δήμητρα τι λιχουδιά σκάρωσες πάλι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρωτότυπο το πιάτο σου και δελεαστικότατο!!
Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου τέτοιους κεφτέδες!! Μούρλια φαίνονται και η σαλτσούλα τους ξελιγωτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην αδερφή μου θα αρέσουν πάρα πολύ αφού λατρεύει τα μανιτάρια και έχειι 11 χρόνια να φάει κρέας!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία αξίζει να το δοκιμάσεις.Μακάρι κάποια φορά να βρεθείς στα μέρη μου και να δοκιμάσεις τους μανιταρομεζέδες μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πράγματι και γω ότι φαγητό θα βρω έτοιμο το ευχαριστιέμαι πολύ περισσότερο απ'αυτό που θα φτιάξω μόνη μου.
Ξανθή καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκιμάζουμε , αυτοσχεδιάζουμε και πολλές φορές πετυχαίνουμε κάτι καλό.
ΔΥΣΠΙΣΤΕ πράγματι είναι αμαρτωλό το τηγάνι.Μπορείς τους κεφτέδες να τους ψήσεις στο φούρνο ,όπως ψήνουμε τα μπιφτέκια , μόνο που θα τους αλείψεις με λάδι και θα προσέξεις να μην σου στεγνώσουν.
Λίλα να σου στείλω οχι μια μερίδα ...αλλά όλη την κατσαρόλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKANTHAROS στην άσπρη σάλτσα μπορείς να προσθέσεις και ψιλοκομμένη ντομάτα και να γίνει το φαγητό πιό πικάντικο.
Εφη είναι πολύ αρωματικοί και πολύ θρεπτικοί οι μανιταροκεφτέδες μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔοκίμασε!
Manousina για τους χορτοφάγους οι συνταγές με τα μανιτάρια είναι ότι πρέπει.Σε όλες τις συνταγές που μαγειρεύονται με κρέας μπορεί κανείς να το αντικαταστήσει με μανιτάρια.
στην τελευταία σειρά του σχολίου το (δεν) περισσεύει, ήθελα να πω ακριβώς το αντίθετο
ΑπάντησηΔιαγραφήτο καλομαγειρεμένο φαγάκι το ευχαριστιόμαστε καλύτερα αν το βρούμε έτοιμο μαγειρεμένο κι αχνιστό!!!
o δαίμων της βιασύνης έκανε και πάλι το θαύμα του!
Θα μας τρελάνεις Δημητρούλα με τις νοστιμιές σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημητρα μου θυμιζει το κουρκουτι που φτιαχνει η μανα μου με κρεμμυδοκεφτεδες την Ανοιξη που εχει φρεσκα κρεμμυδια την καλησπερα μου
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν !!! Να έρθω να φάω ?
ΑπάντησηΔιαγραφή