Τέλειωσαν και μαζί τους πήραν τις προετοιμασίες, τις γεύσεις και τις μυρουδιές από κάθε κουζίνα. Λίγο πολύ όλες και όλοι φτιάξαμε ή δοκιμάσαμε κουραμπιέδες, μελομακάρονα ,μπακλαβά,κανταΐφι κ.λ.
Επέλεξα για σήμερα να σας κεράσω το κανταΐφι μου και όπως λένε οι δικοί μου...πάντα μου πετυχαίνει! Υπερβολές...πάντως προσπαθώ!
½ κιλού φύλλο κανταΐφι
3 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
2 κουταλιές κανέλα
½ κουταλιού γαρίφαλο
Μία κούπα λάδι σπορέλαιο
½ κούπας βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 ,5 κούπες νερό
2 κουταλιές γλυκόζη
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα καρύδια και την κανέλα και τα ανακατεύουμε ώστε να πάει η κανέλα σε όλα τα καρύδια.
Βάζουμε τα κανταϊφάκια στο ταψί μας και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε μία κουταλιά λάδι σπορέλαιο σε κάθε κανταΐφι και με ένα μικρό κουταλάκι λίγο λιωμένο βούτυρο.
Αν θέλουμε καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και φυλάγουμε το γλυκό μας στην κατάψυξη για να το ψήσουμε όποτε θέλουμε .
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε το γλυκό στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για μία περίπου ώρα. Το γλυκό πρέπει να ροδίσει καλά χωρίς να καεί. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο βάζουμε να βράσουν τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά.
Σιροπιαστό...Όλα τα λεφτά. Από τα αγαπημένα μου γλυκά. Δεν έχω αξιωθεί να φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και δεν είμαι των γλυκών ευχαρίστως θα δοκίμαζα από τα χεράκια σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πάλι Καλή Χρονιά!!και καλά δεξίματα που έλεγαν κι οι πιο παλιοί.
KANTHAROS είναι ένα γλυκό πολύ νόστιμο, κρατάει πολύ και δεν παχαίνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!
Ξανθή καλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχεις δίκιο...για τα καλά δεξίματα και γω συμπληρώνω...Καλή αντάμωση !
σλουρπ!!!!τώραααα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή γύκια χρονια :)
Αυτά τα μικρά κανταϊφάκια, ίσια στην καρδιά μου χτύπησαν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντιστέκομαι σθεναρά, λόγω μεθεορτικής αποτοξίνωσης!
Καλή Εβδομάδα!
Δεν λέω ποτέ όχι σε ένα ωραίο σιροπιαστό.....ούτε και σε δυο, τρια!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο υπερβολές δεν λένε οι φίλοι, όχι απλά σου πέτυχε, σούπερ έγινε όπως φαίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα εύχομαι!!
Μόνο που το βλέπει κανείς, του έρχεται να φάει το ταψί. Καλά σου λένε ότι το πετυχαίνεις...κάτι ξέρουν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα.
Απίθανο γλυκό!!! Μας έφτιαξες Δήμητρρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα έλεγα όχι σε 2-3 κομματάκια :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Δήμητρα με ξελίγωσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται λαχταριστό και αφράτο!
Γειά στα χεράκια σου!
Τι όμορφο σιροπιαστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνα από τα πρώτα γλυκά που έφτιαξα!
Νάχεις γλυκές και όμορφες μέρες!
Τόσο γλυκιά να είναι η χρονιά σου
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάζω με πόση τάξη και ομοιομορφία τα έφτιαξες τα κανταϊφάκια! Γεια στα χέρια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όμορφο που έγινε! Για τη νοστιμιά είμαι βέβαιη αλλά και η μορφή του είναι τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΚΑΛΟ...ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή