Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μαγειρεύουμε ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Δεν θα μπορούσα να λείπω από αυτή την προσπάθεια...ΜΑΓΕΙΡΕΎΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΆ και με Ελληνικά προϊόντα!
Η φίλη μας η Λίλα με την πρωτοβουλία που πήρε μας έκανε να σκεφτούμε και να δράσουμε σαν Έλληνες..καιρός ήταν!
Έφτιαξα λοιπόν πολύ γρήγορα μια ομελέτα με άγρια μανιτάρια.
Εσείς μπορείτε να την κάνετε με ότι μανιτάρια έχετε αγοράσει από τη λαϊκή αγορά ή το σούπερ μάρκετ.

Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε μέτρια κομμάτια ,τα αλατίζουμε ,τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε πάνω από τα μανιτάρια. Ψήνουμε την ομελέτα καλά προσέχοντας να μην την κάψουμε.

Ψιλοκόβουμε πάνω από την ομελέτα φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και διάφορα τυριά.
Υ.Γ. Εμείς εδώ στην επαρχία μεγαλώσαμε τρώγοντας ...πολύ ομελέτα!

8 σχόλια:

  1. περιμεναμε την κοτα να γεννησει να παρουμε το αυγο Τι ωραιες εποχες και τα παιδια μας φοβουνται τα κοτοπουλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς να την φτιάξουμε με τα μανιτάρια από το σούπερ μάρκετ, αλλά σαν τη δικιά σου με τα άγρια δεν θα είναι...
    Λαχταριστή φαίνεται!!!
    Καλό σας βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκο καλημέρα.
    Οχι μόνο φοβούνται τα κοτοπουλάκια,κάποια παιδιά δεν έχουν δει ποτέ κοτοπουλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. painter θα γίνει πολύ καλή η ομελέτα και με μανιτάρια του εμπορίου.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χίλια ευχαριστώ για τη συμμετοχή αλλά και για τα λόγια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ στην τσιμεντούπολη που να βρεις άγρια μανιτάρια. Άσε που δεν τα ξέρω και τα ξεπερνώ όταν τα βλέπω κάτω από τα φύλλα, στις βόλτες που πάμε στον Όλυμπο.
    Βολευόμαστε με αυτά που συσκευάζει ο μπάρμπας, από τους καταψύκτες, και τετοια ομελέτα είναι ένα συχνό μας γεύμα.
    Και η συμμετοχή Ελληνικότατη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλλη νοστιμιά τα άγρια μανιτάρια.

    Ενα πιάτο νόστιμο, εύκολο και χορταστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή