Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Για μιά διαφορετική νηστεία...μανιτάρια γιαχνί!

Τα υλικά είναι η βάση κάθε συνταγής.
Όταν ειδικά αυτά τα έχεις σε ποσότητα και σε ποιότητα τότε μπορείς πιο εύκολα και να αυτοσχεδιάσεις και να ξεφύγεις απ' τα συνηθισμένα πιάτα.
Φέτος λοιπόν που τα μανιτάρια ήταν και πολλά και καλά δοκίμασα συνταγές στις οποίες το μανιτάρι είναι το κυρίαρχο υλικό και όχι συμπλήρωμα, συνοδευτικό ή γαρνίρισμα.

Ένα λοιπόν απ' τα πιάτα αυτά σας παρουσιάζω σήμερα.


Υλικά:

4 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομματάκια , ότι μανιτάρια έχουμε

4 κρεμμύδια ξερά

4 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 ώριμες ντομάτες

2 φύλλα δάφνη

Φρέσκο δυόσμο

Μαϊντανό

Αλάτι, πιπέρι

Σκόρδο

Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί

Λίγη κόκκινη πιπεριά καυτερή

Ενα ποτηράκι του κρασιού λάδι

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε με το λάδι, προσέχουμε να μην τα κάψουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια , ψιλοκομμένα και αυτά και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και δύο ποτύρια του νερού νερό και βράζουμε το φαγητό
σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.

Το φαγητό αυτό μπορεί να σερβησισρεί σαν πρώτο πιάτο ή να το συνοδεύσουμε με μακαρόνια ή ρύζι.
Μια πολύ καλή συνταγή για αυτές τις μέρες της νηστείας.

Καλή επιτυχία ...σε όσους τη δοκιμάσουν.

9 σχόλια:

Ξανθή είπε...

Καλημέρα Δήμητρα με τα ωραία σου μανιτάρια!!

Vita είπε...

Γιατί να μην έχω ΤΩΡΑ μανιτάρια! από τη μύτη μου κρεμάστηκαν.Νηστεύω κιόλας...

donkey and the carrot είπε...

Geia sou Dimitra me ta orea sou!!!! Teleio fainetai to fagaki!!!

Asteri (Maria) είπε...

Έχω μανιτάριαααα φτιάξω αύριο.
Τέλειααα!!!!
Καλό απόγευμα

Betty's Cuisine είπε...

προχτές έφτιαξα μανιταρόσουπα κι έγινε θεϊκή!
δεν λέω ποτέ όχι τα μανιταράκια, και ευτυχώς το κοριτσάκι μου συμμερίζεται την αγάπη μου για τη γεύση τους κι έτσι τα γευόμαστε συχνά!

ElenaG είπε...

ευχαριστούμε πολύ ωραία συνταγή!
E! πως να το κάνουμε η νηστεία
θέλει και λίγη φαντασία...πως αλλιώς
θα περάσει!
...A!...και να χαίρεσαι τον ανεψιό
σου! Έχω και εγώ τρελα με τις ρίζες
και τα ξυλα!

Lila Xagorari είπε...

Σε ζηλεύω το έχουμε ξαναπεί που έχεις τόσα μανιτάρια κι εγώ βρίσκω μόνο ασπρομανίταρα Πολωνίας και τα πληρώνω και 5 ευρώ το κιλό!!!!

Taste Advisor είπε...

Καλημέρα Δημητρούλα με τα μαντιταρομαγειρέματα σου.
Πολύ όμορφη συνταγή!
Φιλιά

Side21 είπε...

Φυσικά και θα ...
δοκιμάσω τη συνταγή !!!
Φέτος πού 'ναι "Μανιτοχρονιά"
θα αυτοσχεδιάσουμε δημιουργικά ...
Ευχαριστώ ...