Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μαρμελάδα μανταρίνι!

Προσθήκη λεζάντας

Μία πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή
Υλικά:
2 κιλά μανταρίνια λεπτόφλουδα
1 κιλό και 1/2 του κιλού ζάχαρη
5 ποτήρια του νερού νερό
Το χυμό ενός λεμονιού


 Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα μανταρίνια


Πετάμε τις μισές φλούδες και τις άλλες τις ψιλοκόβουμε σε λεπτές λουρίδες


 Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός του χυμού του λεμονιού, σε μία κατσαρόλα και βράζουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά περίπου μία ώρα.


Ανακατεύουμε στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει η μαρμελάδα μας καλά και να σωθεί τελείως το νερό


Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι.Μετά από 10 λεπτά γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα μας και διατηρούμε τη μαρμελάδα μας σε δροσερό μέρος.


Για πρωινό με φρέσκο ψωμί και με γιαούρτι για βραδινό είναι καταπληκτική ιδέα!