Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια!


Υλικά:
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και ελαφρώς ζεματισμένο
2 κούπες ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τυρί φέτα τριμμένο
2 αυγά-1 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο- αλάτι -πιπέρι
1 φύλλο ζύμη σφολιάτα ή αν θέλετε και μπορείτε ανοίξτε δικό σας φύλλο.



Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε τη ζύμη με τρόπο να πιάσει και τα μισά τοιχώματα τιυ ταψιού.


Σοτάρουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και προσθέτουμε το σπανάκι, τα μανιτάρια να μαλακώσουν αλλά να μην καούν. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει η γέμιση.


    Αφού κρυώσει η γέμιση την απλώνουμε  πάνω από τη ζύμη - προσοχή να μην τρυπήσουμε το φύλλο.


 Ρίχνουμε το τυρί  να πάει σε όλη σχεδόν την επιφάνεια της γέμισης.



Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα πάνω από την γέμιση. Προσοχή να μην μας ξεχειλίσει από τα τοιχώματα


 Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 30-45 λεπτά. Ανάλογα με το φούρνο μας.


Είναι μια τάρτα πολύ ελαφριά, εύκολη και πολύ νόστιμη
Μπορείτε να βάλετε ότι μανιτάρια έχετε

Εγώ έβαλα κανθαρίσκους (νεραντζάκια που μάζεψα από το δάσος)


Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Τα πρώτα καλοκαιρινά μανιτάρια...στο τραπέζι μας!


Πρωινή...καλοκαιρινή βόλτα στο δάσος και τα πρώτα μανιτάρια στα καλάθια μας. Η καλύτερη χαλάρωση  είναι η βόλτα στο δάσος και αν η συλλογή πάει καλά γυρίζεις χαρούμενος κεφάτος και ξεκούραστος.


Τα φέραμε στο σπίτι . Τα καθαρίσαμε και τα ξεχωρίσαμε ανάλλογα με το τι θα τα φτιάχναμε


Βρήκαμε και έναν βολίτη...τον μαγειρέψαμε  ήταν πολύ νόστιμος!



Τους κανθαρίσκους-νεραντζάκια τα τηγάνισα με κουρκούτι που έφτιαξα με λευκό κρασί, αυγό και αλεύρι.

Το βολίτη τον αλεύρωσα μόνο και τον τηγάνισα σε λάδι και με λίγο βιτάμ.


Μέσα στο λάδι που τηγάνισα έβαλα και μία σκελίδα σκόρδο για να πάρει λίγο από το άρωμά του.


                   Το αλάτι και το πιπέρι το ρίχνω μετά το τηγάνισμα.


                                      Ένα τραπέζι με μανιταρομεζέδες....


Φτιάξαμε και μία φρέσκια σαλάτα με ωμά κολοκυθάκια...τρέλα!


Και γλυκό φτιάξαμε...δεν τελείωσε ακόμη, θέλει λίγο βράσιμο αύριο πάλι.



Κανθαρίσκοι σε λάδι με κόκκους μαύρου πιπεριού, ένας εξαιρετικός μεζές για τσίπουρο και κρασί στο fuit art cafe!



Ελάτε να σας φιλέψουμε!