Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Τσουρεκάκια γεμιστά με μερέντα...τριανταφυλλάκια .


Mε τη βασική ζύμη που φτιάχνουμε τα τσουρέκια έπαιξα και έκανα για τον πρωινό καφέ ατομικά τσουρεκάκια γεμιστά με μερέντα.

                         
                                     Υλικά για τη ζύμη:
                                                                         500γρ.αλεύρι
                                                                         180 γρ. γάλα
                                                                         3 αυγά
                                                                         3 κουταλιές ζάχαρη
                                                                         60 γρ.βούτυρο
                                                                          1 κύβο μαγιά φρέσκια (σαν σπιρτόκουτο)
                                                                          ξύσμα λεμονιού

                                                                         Μερέντα για τη γέμιση
                                                                         Ασπράδι αυγού για την επάλυψη


 Σε χλιαρό γάλα λιώνουμε την μαγιά. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα με την μαγιά το ξύσμα του λεμονιού και ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και κάνουμε μια ζύμη μαλακή. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα,Σκεπάζουμε τη ζύμη να φουσκώσει


 Παίρνουμε λίγη ζύμη και ανοίγουμε μικρούς δίσκους. Βάζουμε στη μέση λίγη μερέντα . Χαράζουμε με το μαχαίρι πέντε φυλλαράκια και τα διπλώνουμε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.


 Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολυτικό χαρτί και τα αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν.

Πριν τα βάλουμε στον προθερμασμέμο μας φούρνο τα περνάμε με λίγο ασπράδι αυγού.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν . Περίπου 15-20 λεπτά αναλόγως το φούρνο μας.


Τα σερβίρουμε ζεστά με καφέ τσάι ή ζεστή σοκολάτα.