Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Ρύζι με μανιτάρια και λαχανικά





Ένα πολύ νόστιμο πιάτο και πολύ εύκολο


Ένα πιάτο που μπορούμε να το φάμε σαν κυρίως φαγητό ή να το βάλουμε συνοδευτικό σε ψητά ή τηγανιτά κρέατα και θαλασσινά


Κόβουμε τα λαχανικά μας-κολοκυθάκια και καρότα - σαν σπιρτόξυλα


 Τα μανιτάρια μας τα βάζουμε σε νερό που βράζει με ξύδι και αλάτι και τα ζεματίζουμε για δύο λεπτά


          Αφού στραγγίσουν πολύ καλά τα ψιλοκόβουμε


 Τα αλατίζουμε - λαχανικά και μανιτάρια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τελείως τα υγρά τους


Σέ ένα τηγάνι σοτάρουμε με λάδι λαχανικά και μανιτάρια για λίγα λεπτά να μαλακώσουν


  Ρίχνουμε  ένα ποτύρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν μόνο με το λάδι


Έχουμε βράσει  ρύζι για πιλάφι και το κρατάμε ζεστό


 Στην κατσαρόλα που έχουμε το ρύζι ρίχνουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά


         Σερβίρουμε με φρέσκια σαλάτα και αν θέλουμε και με κάποιο ψητό κρέας.