Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2013

Καφές στη Central Square (Cambridge) και γλυκό στο North End

Η θέα από το βόρειο κομμάτι της Βοστώνης. Ωραίος καιρός, ήλιος και ανοιχτοί χώροι.
 
Πρωϊνό (brunch για τους Αμερικάνους) στη Central Square, Cambridge.

Σ' ένα μικρό μαγαζί, στην καρδιά της φοιτητούπολης της Μασαχουσέτης.

 

 


French Toast (αυγόφετες δηλαδή)
 
Pancakes (πιταλιές δηλαδή)

Αυγά Benedict (ό,τι κι αν είναι αυτό, αυγά μάτια δηλαδή)

ομελέτα με πατάτες και λαχανικά
 
Βόλτα στο ποτάμι με θέα την πόλη της Βοστώνης
 
Στο North End, την ιταλική γειτονιά.  
 
 Γλυκά από το φημισμένο Mike's Pastry
 
Φρέσκα γλυκά (canolli) και καφές

 
 
 
Υ.Γ.  Μιράντα σήμερα δεν μαγείρεψα...φάγαμε έξω!
 
 
 
 
 


 
 

Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2013

Πρωινό στη Βοστώνη με καφέ και μηλόπιτα της Ρούλας!

 Περνάω πολύ καλά στη Βοστώνη και θέλω να μοιραστώ  μαζί σας λίγη από τη χαρά μου ...

 Κυριακή σήμερα και η Εύα έφτιαξε μία πολύ εύκολη αλλά πολύ νόστιμη μιλόπιτα.
Η συνταγή είναι της Ρούλας ξαδέρφη της Εύας...τώρα ποιά είναι η Εύα , θα τα πούμε άλλη φορά!

                                
                                             Υλικά:
         4 αυγά
         1/2 κούπα λάδι
         1 κούπα ζάχαρη
         1 κούπα καρύδια χονδροκομμένα
         1 κούπα σταφίδες
         1 κουταλάκι κανέλα
         2 κούπες αλεύρι
         6 ξυνά μήλα
         1 κουταλάκι σόδα


Εκτέλεση:  Σε ένα μπολ βάζουμε  τα αυγά, το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε ελαφρώς με το μίξερ. Προσθέτουμε την σόδα, την κανέλα και στη συνέχεια τα καρύδια , τις σταφίδες και τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μεγαλα κομμάτια.
 
 Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.... με το χέρι μας


και  το αδιάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι...μην εκπλαξείτε από την εμφάνηση. Οταν ψυθεί η μιλόπιτα θα σας ενθουσιάσει.
   .
 
Την σερβίρουμε πασπαλισμένη με άχνη ζάχαρη. σιρόπι σοκολάτας. παγωτό....και φυσικά με φρέσκο καφέ.

Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

Καλημέρα από Βοστώνη...με λαχανοντολμάδες!!!

 
 
Εδώ και δύο μέρες βρίσκομαι στην Αμερική και συγκεκριμμένα στην Βοστώνη κοντά στα παιδιά μου στο Γιώργο και στη Σάσα. Η Βοστώνη είναι μία πολύ όμορφη πόλη...αν και δεν πρόλαβα να δω πολλά πράγματα ακόμη ...πολύ κοντά σε Ευρωπαικά πρότυπα.
 
Το πρώτο λοιπόν φαγητό που μαγείρεψα στη Βοστώνη ήταν σαρμαδάκια με λάχανο και μοσχαρίσιο κιμά. 
 
 
 
Αν και έβαλα όλη την τέχνη μου να γίνει το φαγητό νόστιμο κάτι δεν πήγε καλά. Το λάχανο ήταν σκληρό και δεν έλεγε  να βράσει όσο και αν το προσπάθησα.
 
 
Η συνταγή είναι γνωστή σε όλους οπότε δεν χρειάζεται να την ξαναγράψω


http://manitarosyntages.blogspot.com/2009/09/blog-post.html



Ομως τα παιδιά έφαγαν τα σαρμαδάκια...τους θύμησε το φαγητό μου λίγο Ελλάδα οπότε κανείς δεν πρόσεξε πόσο σκληρό ήταν το λάχανο


Λίγο λεμόνι και λίγο αλάτι έκαναν το φαγητό νόστιμο


Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ μετά από καιρό να μαγειρεύω για τα παιδιά μου...έστω και αν το φαγητό δεν γίνεται όπως πρέπει. Γίνεται όμως με αγάπη  και αυτό έχει για μένα πολύ μεγάλη σημασία.
 

Εγιναν λοιπόν τα σαρμαδάκια ή αλλιώς λαχανοντολμάδες, έβρασαν όσο γινόταν καλύτερα
 
και τα φάγαμε  με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας που έφτιαξε η Εύα...η μαμά της Σάσας


Υ.Γ.   Ηπιαμε και τσίπουρο...το φέραμε από την Ελλάδα...τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο.
Θα τα ξαναπούμε...