Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Προετοιμασίες για να έχουμε το Χειμώνα...τι άλλο άγρια μανιτάρια!


 Χθες πήγαμε στο δάσος και η βόλτα μας ήταν καταπληκτική. Μαζέψαμε φρέσκα μανιτάρια. Είχε το δάσος πολλά αλλά εμείς πήραμε τόσα όσα μας χρειαζόταν.


Τα φέραμε στο σπίτι, τα καθαρίσαμε και κάναμε μία σχετική προετοιμασία για να τα αποθηκεύσουμε για το χειμώνα.

Ήταν τόσο όμορφα και τόσο δροσερά που δεν μου έκανε καρδιά να τα κόψω.



Όμως για να τα έχω έτοιμα όταν θα χρειαστεί να τα μαγειρέψω τα ξεχώρισα σε κατηγορίες και αφού τα έβαλα σε σακουλάκια μπήκαν στην κατάψυξη .


Εκανα και λίγο τουρσί με τους μικρούς βολίτες.


Εδώ θα βρείτε τη συνταγή http://manitarosyntages.blogspot.gr/2012/06/blog-post.html


Για ότι απορία έχετε επικοινωνήστε μαζί μου.


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ομελέτα στο φούρνο με κολοκυθάκια και μανιτάρια.

Ομελέτα στο φούρνο με κολοκυθάκια και μανιτάρια. Μία συνταγή που τη βάση της την πήρα από το blog της Κικής http://mikrikouzina.blogspot.gr/2013/07/blog-post_18.html
Εγώ φυσικά έκανα και μια μικρή αλλαγή. Πρόσθεσα τα αγαπημένα μου μανιτάρια

 Υλικά:
3 αυγά
1 κολοκύθι φρέσκο
100 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
Λίγο βούτυρο για να αλείψουμε ένα   μικρό ταψάκι


 Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια να μαλακώσουν χωρίς να καούν.
 Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το στύβουμε λίγο με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.

 Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το κολοκύθι, τα μανιτάρια με τα κρεμμύδια, την φέτα θρυμματισμένη , αλάτι πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά , με προσοχή να μην διαλυθούν τα υλικά μας.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και αηδιάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η ομελέτα μας.
Σερβίρουμε ζεστή αλλά τρώγεται πολύ καλά και κρύα.