Τρίτη, 28 Μαΐου 2013

Σε φόντο καραμελέ...γλυκό κουταλιού μανιτάρι!




 Η χθεσινή μας βόλτα στο δάσος  μας αντάμειψε.


 Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες καταφέραμε και μαζέψαμε λίγα νεραντζάκια (Κανθαρίσκους)


  Ήταν τόσο όμορφα που δεν ήθελα να τα μαγειρέψω


Τα καθάρισα και μου φάνηκε καλύτερη η ιδέα του γλυκού


 Λίγα ήταν αλλά το γλυκό μου έγινε πολύ καλό


Και για να πρωτοτηπήσω το συνόδευσα με κρέμα καραμελέ


Υ.Γ Γλυκό μανιτάρι σερβίρουμε στο fuit art cafe με τον Ελληνικό καφέ


                                                            Στην υγεία σας!

http://manitarosyntages.blogspot.gr/2010/06/blog-post_11.html

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Πένες με μανιτάρια !



 Όλα τα ζυμαρικά συνοδεύονται με διάφορες σάλτσες που περιέχουν λαχανικά, αλλαντικά μανιτάρια και αν θέλουμε και κρέμα γάλακτος



 Μαζέψαμε τα πρώτα μανιτάρια και έφτιαξα πένες με διάφορες πιπεριές, γαλοπούλα, κρέμα γάλακτος  και φυσικά με τα φρέσκα μανιταράκια ( κανθαρίσκοι)


Αντί για πένες μπορούμε να βάλουμε ότι ζυμαρικό θέλουμε και να συνοδέψουμε με όπια σάλτσα θέλουμε


 Βράζουμε τα μακαρόνια και τα κρατάμε κάπου ζεστά


 Σοτάρουμε με λαδάκι τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια και όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι , πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει για λίγο


Σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζεστά μακαρόνια και συνοδεύουμε με ένα βρασμένο αυγό και φρέσκια σαλάτα


Υ.Γ. Αυτή και άλλες πολλές συνταγές για μακαρονάδες με μανιτάρια θα βρείτε στην ταβέρνα Αυλαίς
Μαγειρεμένες από το Νίκο Αγνάντο. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Τα πρώτα φρέσκα μανιτάρια για φέτος...μοσχομανίταρα και αγαρικά- πρόβια!

Σήμερα 15-5-2015 ημέρα του Αγίου Αχιλλίου η πόλη μας γιορτάζει. Έτσι λοιπόν βρήκε την ευκαιρία ο Θοδωρής-Αυλάρχης και βγήκε στο δάσος με παρέα το Μπάλακ για την πρώτη τους έρευνα για τα αγαπημένα μας μανιτάρια.



Στάθηκαν τυχεροί και έφεραν τα καλάθια τους γεμάτα φρέσκα άγρια μανιτάρια


 Αγαρικά ή πρόβια όπως τα λέμε εμείς και μοσχομανίταρα ήταν τα πρώτα  μανιτάρια που βρήκαν για φέτος.


Ήταν τόσο δροσερά και όμορφα που δεν μας έκανε καρδιά να τα μαγειρέψουμε


 Τα έφεραν στην μανιταροταβέρνα Αυλαίς και ο Νίκος -ο εξαιρετικός μάγειρας- δημιούργησε καταπληκτικές συνταγές.


Καναπεδάκια-μπρουσκέτες και φρέσκιες σαλάτες με πρώτο υλικό τα φρέσκα μανιτάρια που έφεραν ο Θόδωρος με τον βοηθό του τον Μπάλακ ( ποιος βρήκε τα πιο πολλά δεν ξέρουμε! )


Τηγανιτά με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας ήταν καταπληκτικά!


Τα συνοδεύσαμε με λευκό κρασί και με μία σάλτσα  ...τέλεια!


Είχε και ομελέτα με μανιτάρια το μενού...αυγά φρέσκα, μοσχομανίταρα και λίγα λαχανικά!


Το γεύμα μας ήταν τέλειο...

Ο Θόδωρος τα μάζεψε!
Ο Νίκος τα μαγείρεψε!
Και τυχεροί εμείς που τα φάγαμε!



Υ.Γ. Αύριο πρωί- πρωί φεύγουμε για μια βόλτα στο δάσος.Θα σταθούμε και εμείς άραγε τυχεροί να βρούμε καμιά μανιταριά για να φτιάξουμε καινούριες συνταγές;

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

Καλό Πάσχα!


 Εύχομαι σε όλους  σας Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία.



                                                            Καλή Ανάσταση!

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Ένα δώρο ... από καρδιάς!


 Υπέρ παραγωγή...τα αυγά της Ρίτας!


 Η Ρίτα...Μαργαρίτα Γεωργαντά-Τόντη είναι μία καλή μου φίλη και πολύ καλή συνάδελφος, καθηγήτρια φυσικής αγωγής.


 Είναι ένας άνθρωπος με πολύ δύναμη ψυχής και άξια προς μίμηση!
Είναι καλλιτέχνης, ζωγράφος, χοροδιδάσκαλος μοντέρνου χορού...και πολλά άλλα.
Κυρίως όμως είναι ευαίσθητος άνθρωπος!


Τα αυγά που έφτιαξε για τις μέρες αυτές είναι υπερπαραγωγή.


Και μόνο που κάθισε και έφτιαξε για μένα μου έδωσε μεγάλη χαρά και ομόρφυνε λίγο τις γκρίζες αυτές μέρες

Η προσφορά της είναι για μένα πολύ σημαντική


Ρίτα σ' ευχαριστώ πολύ!