Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Χαλβάς με νισεστέ-Χαλβάς Φαρσάλων!


 Για τις μέρες της νηστείας που έρχονται η συνταγή του χαλβά είναι ότι πρέπει.

 Υλικά:
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιo
2 ποτήρια νισεστέ
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
Καβουρδισμένα αμύγδαλα

 Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό και διαλύουμε το νισεστέ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , το λάδι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν όλα τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε 8 κουταλιές ζάχαρη και σε δυνατή φωτιά φτιάχνουμε μία σκούρα καραμέλα. Προσθέτουμε τα διαλυμένα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

 Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι και με την κουτάλα πιέζουμε το χαλβά να πιάσει όλο το ταψί. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και βάζουμε το ταψί στο φούρνο , στο γκριλ  μέχρι να πιάσει ο χαλβάς κρούστα.
Μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.


 Αν τον χαλβά τον κάνουμε σε περίοδο μη νηστείας μπορούμε να τον κάνουμε και με φρέσκο βούτυρο.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλα μέσα στον χαλβά πριν τον αδιάσουμε στο ταψί.