Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

Εκμ κανταΐφι...από τη Σούλα!

 Σήμερα στο fuit art cafe σερβίραμε στους πελάτες μας με τον καφέ τους  Εκμ κανταΐφι φτιαγμένο από την Ξαδέρφη τη Σούλα!
Το γλυκό ήταν καταπληκτικό, άρεσε σε όλους, δεν έμεινε ψίχουλο!!!
Έκανα όμως ένα μεγάλο λάθος...δεν φωτογράφησα το γλυκό της Σούλας.
Γλυκιά μου κοπέλα συγνώμη για την παράληψη. Η ενέργεια σου όμως ήταν συγκινητική και πιστεύω πως αυτό αξίζει.
Σούλα μου σ'ευχαριστώ και σε φιλώ.

Συνταγή θα ακολουθήσει σε άλλη ανάρτηση.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από δική μου συνταγή ...

Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Μία θήκη για τον καπνό σας και τα χαρτάκια του καπνού!


 Δια χειρός Βίκυ...


 Εδώ στο fuit art cafe κάνουμε και εκθέσεις  διαφόρων δημιουργημάτων


  Από απλά υλικά η Βίκυ δημιουργεί φανταστικά πράγματα.


 Φυσικά το κύριο θέμα της διακόσμησης...το μανιτάρι

 και η μουσική.


Σάββατο, 25 Αυγούστου 2012

Ρεβανί Βέροιας ...με κρέμα βανίλια !

Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λάδι- σπορέλαιο
1- 1/2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 μπέκιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο

Για το σιρόπι :
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά και προσθέτουμε πρώτα το λάδι, το γιαούρτι  και ύστερα όλα τα άλλα υλικά.
Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το γλυκό μας.
 ΚΡΎΟ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ - ΖΕΣΤΌ ΤΟ ΓΛΥΚΌ
.
Το σερβίραμε το πρωί με καπουτσίνο καφεδάκι και γιατί όχι και με κρύα σοκολάτα.


Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Κέικ με ινδοκάρυδο και σοκολάτα τρούφα ...για το fuit art cafe μας!

 Υλικά:
10 αυγά
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. Αλεύρι
1 φλ. Λάδι ηλιαίλεο
1 φλ. Γάλα
400 γρ. σοκολάτα τρούφα
200 γρ. Ινδοκάρυδο
2 μπεκιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
3 φλ. Νερό
2, 5 ζάχαρη.
Χυμό ενός λεμονιού
 Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, το λάδι και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά.Αδιάζουμε το μείγμα  στο μεγάλο το ταψί της κουζίνας και ψύνουμε στους 180-200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.
Βράζουμε το σιρόπι να βράσει 5 λεπτά και σιροπιάζουμε το κέικ που θα έχει κρυώσει.
Μικρό μυστικό: Το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο –λίγο με ένα μεγάλο κουτάλι για να πάει παντού και να γίνει το κέικ μας αφράτο.

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Ελληνικός καφές με γλυκό του κουταλιού ...μανιτάρι!


 Με τον Ελληνικό καφέ πάει πολύ ένα γλυκό του κουταλιού ...σ' μας θα βρείτε γλυκό του κουταλιού μανιτάρι. Τα μαζέψαμε ένα ένα διαλεγμένα, τα φτιάξαμε γλυκό και σας τα προσφέρουμε.

Και όσοι προτιμούν καφέ καπουτσίνο μπορούν να γευτούν το κέικ μας ή τα σοκολατομπισκότα μας!

Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Τιραμισού...με φραπέ στο fuit art cafe!


 Έχουμε ανοίξει το fuit art cafe και γι' αυτό και έχουμε χαθεί!


 Η δουλειά πολύ...αλλά και πολύ ενδιαφέρον!

Προσπαθούμε κάθε πρωί να έχουμε και διαφορετικό γλυκό.
Σήμερα σερβίραμε τιραμισού και κέικ με καρότο!


Υ.Γ. Συνταγές θα αναρτηθούν...όταν θα βρω λίγο χρόνο.