Κορμός με σοκολάτα.
Υλικά:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο
½ κουταλάκι αλάτι
1 βανίλια
3 κουταλιές κακάο.
Για τη γέμιση:
½ κιλ. 1 κουβερτούρα 125 γρ.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα με τη ζάχαρη να αφρατέψουν καλά.προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και να
ανακατεύουμε μαλακά να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Έχουμε στρώσει με
αντικολιτικό χαρτί ένα ταψί μακρόστενο και αδειάζουμε το μείγμα . Ψήνουμε στους
180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά
. Βγάζουμε το παντεσπάνι και αφού κρυώσει λίγο το τυλίγουμε
σε ρολό με τη βοήθεια μίας πάνινης πετσέτας. Μόλις κρυώσει καλά το ξετυλίγουμε και ετοιμάζουμε τον κορμό μας.
Απλώνουμε τη μισή σαντιγί και τυλίγουμε το παντεσπάνι σε
ρολό με προσοχή.
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί τον κορμό μας και διακοσμούμε με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπελ μαρί όπως εμείς θέλουμε.
Βάζουμε το γλυκό μας μια ώρα στο ψυγείο και στη συνέχεια
σερβίρουμε με τον καφέ μας ή με το τσάι μας.
Συγχαριτήρια Δήμητρα, για τον υπέροχο κορμό σου! Μας βάζεις σε πειρασμό, γλυκό πειρασμό!
ΑπάντησηΔιαγραφήKoρμός σκέτος πειρασμός!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τέλειος ο κορμός σου Δήμητρα! Γευστικός και άκρως εντυπωσιακός! Συγχαρητήρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε βλέπω να κάνω Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στα Γρεβενά, για να έρθω εκεί να πιω καφέ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρσι ήμουν στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα, ε, τώρα στα Γρεβενά!
Καλημέρες πολλές Δημητρά μας.
Τέλειος ο κορμός .. οπως τον βλέπω θα είναι φανταστικός για το τραπέζι Χριστουγέννων.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Άκρως Χριστουγεννιάτικη η εμφάνιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται super!!!
'Γεια στα χέρια σου!!!
Φιλάκια πολλά!!!
Τέλειος Δήμητρα και με πολύ ωραία εμφάνιση!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Δήμητρα υπέροχος ο κορμός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά μπράβο!
Φιλιά!
Καλημέρα σε όλους...ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Είμαι πολύ απασχολημένη αυτόν τον καιρό και δεν μπορώ να γράφω στον καθένα σας χωριστά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά σε όλους.
Και ομορφος και γευστικος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή