Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ψάρι φέτα στο φούρνο με ξερά κρεμμύδια

Υλικά:

1 κιλό ψάρι φέτα

5 ξερά κρεμμύδια

½ κιλό ντομάτες ώριμες

2 κλωναράκια σέλινο

2 κλωναράκια δυόσμο

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγη καυτερή πιπεριά

1 ποτήρι κρασιού λάδι

αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε το ψάρι μας καλά ( νωπό ή κατεψυγμένο) και το βάζουμε στο ταψί με το αλάτι και το λάδι να μείνει περίπου μία ώρα.

Σοτάρουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε πάνω από το ψάρι.

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτό και ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.





Μικρό μυστικό: Αν το ψάρι που θα χρησιμοποιήσουμε είναι κατεψυγμένο στο νερό που θα το πλύνουμε προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ψίδι.






Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συνάντηση αγάπης ...στη Θεσσαλονίκη!

Ότι και να γράψω δεν μπορεί να περιγράψει το τόσο όμορφα ήταν και πόση αγάπη εισέπραξα στη συνάντηση που είχαμε χθες βράδυ στη Θεσσαλονίκη!

Είχα πάει εκεί...φυσικά με τα μανιταράκια μου, το καλάθι μου, το τουρσί , το γλυκάκι και τα τρουφάκια .Όλα φτιαγμένα με αγάπη για τους φίλους μου που γνώρισα από κοντά και ενθουσιάστηκα

Ήταν εκεί η Αχτίδα, ο Δημήτρης, η Tante Kiki, η Σωτηρία (από ΒΡΏΣΙΜΗ ΦΥΣΗ), η Θαλασσίτσα, ο ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, η Ρόζα και πολλοί άλλοι....



Ο μπουφές είχε πολλά ...καλούδια φτιαγμένα με αγάπη για όλους εμάς.



Η Βίκυ με τον Ετύχη έδωσαν και πήραν αγάπη και αισιοδοξία...τους ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά.



Δεν έχω λόγια για να περιγράψω ...ήταν σαν να τη γνώριζα από χρόνια την ΑΧΤΙΔΑ, σαν να ήταν η αδερφή μου!


Έχω πολλά να πω ...δεν έχω χρόνο!


Έγιναν και ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα στη συνάντησή μας.
















Φιλιά σε όλους...θα τα ξαναπούμε.

Σας ευχαριστώ όλους



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Μανιταρόσουπα βελουτέ.


Υλικά : 1/2 κιλού μανιτάρια άγρια (βολίτες) ή του εμπορίου (αγαρικά- πορτο-μπέλο)


4 πατάτες


2 κρεμμύδια


2 καρότα


αλάτι πιπέρι


1 κουταλιά βούτυρο





Εκτέλεση: 1. Ζεματίζουμε τα μισά μανιτάρια σε ζεστό νερό με αλάτι και αφού τα σουρώσουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά .Το νερό αυτό δεν το πετάμε γιατί με αυτό θα κάνουμε τη σούπα. 2. Έχουμε βράσει τις πατάτες , τα κρεμμύδια , τα καρότα και αφού τα κόψουμε στο μπλέιλντερ τα ρίχνουμε στο νερό που είχαμε ζεματίσει τα μανιτάρια και τα βάζουμε να βράσουν . 3. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τα μανιτάρια –να γίνουν αλοιφή-τα ρίχνουμε στο νερό και αφού προσθέσουμε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι την αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να χυλώσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και τελειώνοντας λεμόνι.


4. Τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, σερβίρουμε τη σούπα τα ρίχνουμε από πάνω και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό .





Μικρό μυστικό:


Τη σούπα αυτή μπορούμε να την κάνουμε και με αποξηραμένα μανιτάρια


Πριν τα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να τα βάλουμε σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά να μουσκέψουν.