Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πασχαλιάτικες...προετοιμασίες!

Εχουν αρχίσει οι ετοιμασίες για το Πάσχα!
Αν και ο καιρός είναι χάλια!
Βρέχει ...

Ετοίμασα τα αυγά... τις περδίκες , όπως τα λέμε εμείς και την Μ. Πέμτη θα τις βάψουμε!

Οι περδίκες γίνονται με καθαρό κερί και βάφονται μόνο με μπογιά , δεν θέλουν ξύδι ούτε αλάτι!

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Γλυκό κουταλιού μανταρίνι!

Χθές το απόγευμα δεν είχα μανιτάρακια για να μαγειρέψω είχα όμως ...μανταρινάκια!

Είπα να κάνω λίγο γλυκάκι...

Εψαξα τα blog και βρήκα στο blog της ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ την συνταγή...


Το έφτιαξα με την συνταγή της και έγινε πάρα πολύ καλό!

Πρώτη φορά έκανα γλυκό μανταρίνι...


Μόλις το τελείωσα ...εξαφανίστηκε!

Ευχαριστώ ...την ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ για τη βοήθεια!
Σήμερα που έχει λαϊκή αγορά ...αν βρώ καλά μανταρίνια ...θα το ξαναφτιάξω!
Καλό Σαββατοκύριακό σε όλους!

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Γεμιστές πιπεριές ...με μανιτάρια!


Υλικά: 8 πιπεριές για γέμισμα

2 ποτήρια ψιλοκομμένα μανιτάρια

2κρεμμύδια ξερά

2 ώριμες ντομάτες

2 καρότα

2κουταλιές ρύζι για κάθε πιπεριά ( ρύζι Καρολίνα)

Μαϊντανό- αλάτι-πιπέρι- λάδι

Εκτέλεση:

1.Σοτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καλά προσέχοντας να μην τα κάψουμε.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ,τις ντομάτες ,τα καρότα ψιλοκομμένα και εξακολουθούμε το σοτάρισμα.

2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και 1 ποτήρι νερό. Βράζουμε το φαγητό μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.

3.Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψάκι .Τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, λίγο λάδι και ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό .

5.Ψήνουμε το φαγητό στους 200 βαθμούς για μία ώρα . Όταν ψηθούν οι πιπεριές από την μία μεριά τις γυρίζουμε για να ψηθούν και από την άλλη μεριά . Σερβίρουμε με συνοδεία φρέσκιας σαλάτας και διάφορα τυριά.

Μικρό Μυστικό:

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιπεριές πράσινες κόκκινες ,κίτρινες και για να δώσουμε χρώμα στο φαγητό αλλά και διαφορετικές γεύσεις .