Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2009

Ανακατωσάρια 2009 (προεκδηλώσεις)

Αθήνα, Σάββατο 14.2.2009, 17:15

Κινηματογράφος Μικρόκοσμος Prince Filmcenter

Τα «Ανακατωσάρια» είναι το παραδοσιακό καρναβάλι των Γρεβενών. Αποτελεί αναβίωση παλιού καρναβαλιού όπου υπαίθριες, χάλκινες μπάντες παίζουν σε όλες τις γειτονιές της πόλης προσκαλώντας τον κόσμο να χορέψει. Παράλληλα, τα "Ανακατωσάρια" έχουν έντονο πολιτιστικό χαρακτήρα και αισθητική με παράλληλες εκδηλώσεις, προεκδηλώσεις, και δρώμενα και συμμετοχές στο παρελθόν, σε πολύ ιδιαίτερες ζωντανές εμφανίσεις, καλλιτεχνών όπως οι Πέτρος Κούρτης, David Lynch, Γιάννης Αγγελάκας, Raining Pleasure, Mode Plagal, Κωνσταντίνος Β., Μάρθα Φριντζήλα, Boban Markovic Band. κ.ά.


Τα «Ανακατωσάρια» vol.9 θα πραγματοποιηθούν στα Γρεβενά 27-28 Φεβρουαρίου και 1- 2 Μαρτίου. Κύριο θέμα τους για φέτος το αστικό τοπίο, όπως αυτό διαμορφώνεται μέσα από τις ιδέες και τη δράση των επαγγελματιών της πόλης. Φέτος θα φιλοξενηθούν στις παράλληλες εκδηλώσεις οι Imam Baildi (27.02), Παύλος Παυλίδης και B-Movies (28.02), Fanfare Ciocarlia (01.03), monica (01.03). Όπως κάθε χρόνο χάλκινες μπάντες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια θα ζεστάνουν τον κόσμο με την μουσική τους. Τη φετινή έναρξη (Σάββατο 28 Φεβρουαρίου) έχει αναλάβει η χορογράφος Τζένη Αργυρίου (amorphy.org) που με την ομάδα της θα παρουσιάσει ένα πολυμεσικό χοροθεατρικό θέαμα.

Το Σάββατο 14.2.2009, ώρα 17:15 στον Κινηματογράφο Μικρόκοσμος Prince Filmcenter (Λ. Συγγρού 106, Φιξ, Στάση Μετρό Συγγρού-Φίξ), στα πλαίσια των προεκδηλώσεων «Ανακατωσάρια 2009», το κοινό των Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια 40λεπτη προβολή, που εστιάζει στη φετινή θεματική του θεσμού και παντρεύει αρχειακό και σύγχρονο φωτογραφικό υλικό και βίντεο (είσοδος ελεύθερη).


1 σχόλιο:

kiki είπε...

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να ακούσω αυτές τις μπάντες. Έχετε κι εσείς όμορφα έθιμα στο καρναβάλι σας!